Sponsors (A - Z)


Airbelux SRL

Airbelux SRL is gespecialiseerd in de chemische en mechanische reiniging, anti-corrosiebescherming, renovatie en desinfectie van industriële klimaatinstallaties zowel on-site als in haar werkplaatsen te Ciney.

Beijer Ref Belgium BV

Sinds 1960 specialiseert Beijer Ref Belgium zich in de professionele verkoop van koeltechnische producten en het begeleiden van industriële projecten in de koeltechniek. Onder de vleugels van het Zweedse moederbedrijf Beijer Ref AB, een wereldleider op vlak van distributie van HVAC en koeling, bieden wij een uitgebreid productgamma en de nodige technische ondersteuning voor de installateur. Met ecologische en duurzame oplossingen op maat bieden wij onze klanten toegevoegde waarde in hun dagelijkse werkzaamheden. Onder het motto “Together for Tomorrow” engageren wij ons mee voor een betere toekomst voor iedereen.

BITZER Benelux BV

BITZER is wereldwijd een van de leidende producenten van compressoren voor de koude- en klimaattechniek. De compressor is het hart van iedere koeltechnische installatie. Een hart dat betrouwbaar moet kloppen. Dit garandeert de naam BITZER al 80 jaar lang: wereldwijd maatgevende compressortechniek waarmee u iedere koel- of klimaattechnische installatie met zekerheid beheerst. BITZER zoekt het rechtstreekse contact met de mensen in onze industrie. Installateur, ontwerper of consultant of eindgebruiker, BITZER Benelux staat klaar om u te ondersteunen. Service van vroeg tot laat, Support van A tot Z.

Climalife

Sinds 1874 is Climalife de specialist in thermodynamische en technische vloeistoffen voor de koel- en airconditioningindustrie. Het is onze missie om betrokkenen te verbinden met de eco-efficiënte industrie van morgen, dit doen wij door onze innovatie te versterken en sneller te reageren op de constant veranderende markten. Climalife biedt een breed assortiment aan producten en diensten: koudemiddelen, energiedragers, compressoroliën, lekdetectie, reiniging, analyses, diensten en engineering, maar ook drijfgassen voor spuitbussen, expansie- en blusmiddelen, industriële en speciale gassen. Waarbij het verminderen van de CO2-voetafdruk en energie-efficiëntie de kern vormen van ons waardecreatiemodel. Als pionier op het gebied van terugwinning en hergebruik van gefluoreerde broeikasgassen is het concept van een circulaire economie de essentie van ons merk. En om het dagelijkse leven van onze relaties te vergemakkelijken, breidt Climalife zijn digitale technologieën constant uit met als doel zijn relaties een geslaagde online gebruikerservaring te bieden.

CLIMAPULSE nv

Climapulse: het digitale platform voor de eenvoudige en centrale opvolging van al je HVAC/R installaties. Met Climapulse heb je altijd en overal toegang tot een compleet en up-to-date overzicht van al je installaties. Dankzij het gebruiksvriendelijke platform verlopen je processen sneller en efficiënter én wordt de papieren rompslomp tot een minimum herleid. Bovendien zorgt Climapulse ervoor dat je steeds werkt conform de huidige wetgeving.
•  Alles over je installaties, van historiek tot attesten, op één plaats.
•  Gemakkelijker en doelgerichter samenwerken met je leveranciers.
•  Duidelijke rapporten en inzichten binnen handbereik, steeds conform de wetgeving

EURO-INDEX Belgium

Als totaalleverancier van meetinstrumenten voor de installatiemarkt breidt Euro-Index haar gamma verder uit met instrumenten voor de koeltechnische markt. Dankzij het partnership met Fieldpiece, heeft ze met dit topmerk uit de VS, alles in huis om koeltechnici te voorzien van de beste apparatuur voor de indienststelling en het onderhoud aan airconditioning, warmtepompen en koeltechnische installaties waaronder digitale manifolds, recovery units, vacuümpompen, weegschalen en een veelzijdig gamma probes voor het meten van temperatuur, druk en relatieve luchtvochtigheid. Daarnaast kan u bij Euro-Index terecht voor onderhoud, kalibratie en opleiding over het Fieldpiece koeltechnische apparatuur.

FRIGRO

Bent u als professional in koel- en verwarmingstechnieken op zoek naar een betrouwbare partner voor uw projecten? Met een toekomstgericht gamma, ruime voorraad, kennis en know-how is Frigro de partner bij uitstek. Dankzij ons erkend opleidingscentrum, onze dienstverlening in the field, een uitgebreid webplatform met diverse online berekeningstools en online bibliotheek, … zijn we niet enkel een groothandel, maar ook meer dan ooit een kennispartner. Contacteer ons en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

GAF

GAF, uw groothandel koeltechnisch materiaal. Na onze doorstart en verhuis naar Wijnegem in 2016 hebben nog heel wat meer installateurs koeltechniek en HVAC-techniekers onze dynamische aanpak mogen ervaren. GAF staat garant voor vlotte leveringen aan concurrentiële prijzen. Onze belangrijkste pilaren zijn: Embraco compressoren en koelgroepen, Haier airconditioners en Koeltechnische gereedschappen van alle bekende gereedschapsmerken (Mastercool, REFCO, Imperial, Yellow-Jacket, Testo, Wigam en Value). GAF heeft een eigen hersteldienst van gereedschappen en stelt bij onderhoud of eventuele herstelling gratis vervangapparatuur ter beschikking.

Intercool

INTERCOOL, uw partner in de BeNeLux. Met Intercool kan u rekenen op 25 professionals. De exclusieve verdeling van TOSHIBA door Intercool verzekerd U een extra toegevoegde waarde van ontwerpstadium, verkoop, installatie tot in het nazorgtraject. TOSHIBA staat voor een brede waaier van toepassingen met telkens de hoogste SCOP’s, een zeer hoge en gewaardeerde bedrijfszekerheid met inverter geregelde Twin rotary compressortechniek, lage aanloopstromen en een zeer groot regelbereik.

LU-VE GROUP

LU-VE Netherlands BV is onderdeel van LU-VE Group, één van de grootste fabrikanten ter wereld op het gebied van luchtwarmtewisselaars (genoteerd op de beurs van Milaan). Ze ontwerpen en produceren verdampers, condensors, gaskoelers en droge koelers voor een breed scala aan commerciële en industriële toepassingen, zoals in de voedsel- en drankenindustrie, airconditioning, datacenters, … Het bedrijf streeft ernaar om de meest efficiënte en duurzame oplossingen te bieden aan hun klanten en heeft een goede reputatie voor kwaliteit en technische expertise. LU-VE Netherlands BV is verantwoordelijk voor de verkoop, engineering en service van de producten in de Benelux en assisteert u graag in uw koeltechnische noden.

Plenion

Heeft u als gespecialiseerd installatiebedrijf behoefte aan een all-in-one oplossing? Dan is PlenionHVACR op uw lijf geschreven! Wij bieden een krachtige ERP-backoffice oplossing aan speciaal voor de installatiesector gekoppeld aan handige apps om de werken mobiel ter plaatse te documenteren en administratief af te handelen. Cool & Comfort is de ideale gelegenheid om even kennis te maken. Wij vernemen graag hoe we ook uw installatiebedrijf beter kunnen automatiseren.

Stiebel Eltron

Stiebel Eltron België, sinds 1976 actief in België is een dochteronderneming van het Duitse Stiebel Eltron GmbH concern. Het gamma van Stiebel Eltron België omvat toestellen voor warm water, verwarming en warmtepompen. Warmtepompen maken gebruik van hernieuwbare energie voor verwarming en voor de productie van warm water. Stiebel Eltron levert al sinds 1970 warmtepompen voor woningbouw en kleine utiliteitsbouw en heeft dus een grote ervaring op dit gebied. Stiebel Eltron maakt enkel toestellen die werken op de groene energiebron van de toekomst: elektriciteit.

Testo NV/SA

De nieuwe digitale manifolds van testo: Handig, robuust, smart: voor installateurs op het gebied van klimaat- en koeltechniek zijn er nu nieuwe digitale manifolds van Testo. Ze maken een snelle meting en eenvoudige bediening via een groot grafisch display en smartphone mogelijk – en zijn toch compact en goed te hanteren. Ze werken volledig digitaal, zijn extreem robuust en beschikken over allerlei nieuwe functies, die het dagelijks werk aan koelsystemen en warmtepompen nog eenvoudiger maken.

Thercon

Thercon verdeelt warmtepompen en aircosystemen van het Japanse merk General in de Benelux en van Clivet in BeLux. Onder het kwaliteitsmerk Novaya ontwikkelen we zelf nieuwe technieken om onze toestellen en ons aanbod te optimaliseren. Onze doelstelling: het beste klimaatcomfort met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Ons totaalconcept is gebaseerd op lucht-lucht- en lucht-waterwarmtepompen (ook voor zwembaden), warmtepompboilers en zonthermische systemen.

Weishaupt

Weishaupt, een familiebedrijf dat in 1932 in Schwendi, Duitsland, opgericht werd door Max Weishaupt, is een van de wereldmarktleiders op het gebied van branders en verwarmingssystemen. De Weishaupt-groep is vandaag in zestig landen vertegenwoordigd door dochterondernemingen en agentschappen. Weishaupt België, opgericht in 1961, biedt branders (stookolie, gas en combi), warmtepompen (inclusief boringen), condensatiesystemen voor stookolie en gas, zonnesystemen, boilers en gebouwbeheersystemen aan. Weishaupt onderscheidt zich door betrouwbaarheid, kwaliteit en een uitstekende klantenservice (beschikbaar 24u/24u, 7d/7d). De Weishaupt-producten worden verdeeld door verwarmingsspecialisten.