cc95npgeacompressoren.jpg

PRODUCTNIEUWS 26/10/2022

GEA CompaX 350 en 400

GEA Heating & Refrigeration Technologies blijft zijn semi-hermetische productportfolio uitbreiden. Op Chillventa presenteert GEA twee nieuwe modellen schroefcompressoren: de GEA CompaX 350 en 400. Beide hebben een debiet van 321 en 372 m³/h (bij 2.940 rpm). Door een toerental tot 6000 rpm en de mogelijkheid van een multi-compressoropstelling zijn de twee compressormaten geschikt voor kleine, middelgrote en grotere capaciteitsvereisten. De uitstekende volumetrische efficiëntie van ammoniak in combinatie met technische troeven zoals een brede traploos instelbare interne volumeverhouding en het brede toerentalbereik hebben de ontwikkeling van de schroefcompressor naar een hoger niveau getild. Voeg daarbij nog de hoogste veiligheid en betrouwbaarheid door tientallen jaren ervaring en knowhow waarop GEA kan terugvallen. Het compacte ontwerp in combinatie met een hoge mate van integratie maken van de GEA CompaX ook een kostenefficiënt en ruimtebesparende oplossing.

In de introductiefase zijn de nieuwe GEA CompaX 350- en 400-modellen beschikbaar als zowel packages als chillers. Het multipackage kan optioneel door de klant worden geconfigureerd met twee, drie of vier identieke CompaX 350 of 400 units in parallelle opstelling.

“De compacte, veilige en betrouwbare producten in combinatie met hun hoge efficiëntie leiden tot lagere totale kosten en een uiterst duurzame oplossing”, aldus Ron Hoffmann, productmanager voor schroefcompressoren bij GEA. “Bovendien vereisen onze systemen een minimum aan onderhoud.”

www.gea.com


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.