chillbitzer.jpg

SECTORNIEUWS 24/10/2018

Bitzer – Succesvolle productstrategie

Bitzer heeft een duidelijke strategie uitgezet als antwoord op de F-gaswetgeving. “Binnen onze R&D ligt er een duidelijke focus op natuurlijke koelmiddelen maar we mogen chemische koelgassen met een laag GWP niet uit het oog verliezen”, vertelt Reiner Grosse-Kracht, chief technology officer. “We mogen ons niet blind staren op enkel het GWP, maar moeten ook aandacht geven aan energie-efficiëntie en veiligheid. Dit vertaalt zich in onze productstrategie, gebaseerd op drie pijlers: focus op koelgassen met toekomstpotentieel, verhoging van de energie-efficiëntie in zowel vol- als deellast en intelligente producten met een hoog gebruiksgemak.”

Bitzer zag zijn omzet in 2017 in vergelijking tot 2016 stijgen van 680 naar 740 miljoen euro. Een gelijkmatige groei over de verschillende sectoren, met een piek in de verkoop van CO2-compressoren met 32% en meer dan 20% bij scroll compressoren, dit laatste gedreven door veranderingen van koelgas en nieuwe warmtepompmodellen.

Naast productontwikkeling heeft Bitzer de markt ook op andere vlakken gesteund. “We hebben op heel wat producten de garantie verlengd, de webshop eParts voor wisselstukken gelanceerd, de 20ste editie van de Refrigerant Report 55 koelgassen, nieuwe Green Points in Mexico en Japan geopend en ondertussen zijn er Bitzer training Centers in Rottenburg, Sydney, Peking, Atlanta en Sao Paulo”, aldus Gianni Parlanti, chief sales & marketing officer. “In Rottenburg werden al 32 CO2, 12 NH3 en 2 propaantrainingen georganiseerd. De komende jaren wordt de intensiteit nog verder opgedreven.”

www.bitzer.de