cc79npmitsubishielectriccascadeecodan.jpg

PRODUCTNIEUWS 02/11/2018

Ecodan in cascade voor grote gebouwen

Lucht/water-warmtepompen worden steeds populairder bij nieuwbouw van een- en tweegezinswoningen, maar Mitsubishi Electric bewijst nu dat deze techniek ook zeer geschikt is voor meergezinswoningen of bedrijfsgebouwen. Dit wordt o.m. mogelijk door de flexibele cascade-oplossingen van het Ecodan-systeem.

Standaard kunnen maximaal zes Ecodan-warmtepompen in cascade worden verbonden. Een cascademasterregelaar bepaalt volgens het vereiste verwarmingsvermogen de optimale compressorfrequentie om de hoogst haalbare COP te bereiken. Door het cascadesysteem is een verwarmingsvermogen tot 138 kW mogelijk. Bovendien kunnen er in hetzelfde gebouw meerdere cascades worden gebruikt om de grote energiebehoefte van bijvoorbeeld appartementsgebouwen, kantoorgebouwen of hotels te dekken.

Naast meer vermogen biedt een cascadeschakeling nog andere voordelen, zoals het brede modulatiespectrum, de gebalanceerde looptijden van de individuele apparaten en de hoge bedrijfsveiligheid dankzij de redundantie van het systeem. Een ModBus-adapter zorgt voor de eenvoudige integratie van de installatie in een overkoepelend gebouwbeheersysteem.

www.mitsubishi-les.com