cc79npclimavenetafxseriekoudwaterchiller.jpg

PRODUCTNIEUWS 05/11/2018

Uitbreiding FX-serie luchtgekoelde koudwaterchillers van Climaveneta

Climaveneta heeft op Chillventa met de FX-serie de luchtgekoelde koudwaterchillers met het HFO-koelmiddel R1234ze voorgesteld. Na apparaten met twee of drie compressors zijn er nu ook modellen met één compressor verkrijgbaar die geschikt zijn voor een vermogensbereik van 100 tot +300 kW. Naast de standaardvariant is er ook een Super Low Noise-versie met 11 dB(A) lager geluidsdrukniveau verkrijgbaar.

In beide kleine vermogensklassen worden platenwarmtewisselaars gebruikt en deze zijn dankzij de beperkte footprint ideaal voor compacte buitenunits. Bij de grotere vermogensklassen worden de buizenbundel-warmtewisselaars van Mitsubishi Electric Hydronics & IT Cooling Systems (MEHITS) gebruikt. Het inzetbereik ligt bij een wateruitgangstemperatuur tussen -2°C en +18°C (optioneel tot +20°C) en bij een luchttemperatuur tussen -10°C en +52°C. De apparaten worden standaard met de KIPlink-technologie bestuurd waardoor alle instellingen en apparaatdiagnoses mobiel kunnen worden uitgevoerd. Optioneel zijn o.m. de touchscreens en een leksensor voor het koelmiddel.

Alle systemen zijn in drie varianten beschikbaar: FX-serie voor comfortkoeling, FX-Y-serie voor proceskoelingen met hoge en gemiddelde bedrijfstemperatuur en FR-Z-serie voor gebruik in computercentra.

www.mitsubishi-les.com