cc84npemersoneazycoola2l3.jpg

PRODUCTNIEUWS 09/12/2019

Emerson EazyCool ZX voor A2L koudemiddelen

Een van de doelstellingen van de F-gaswetgeving die de uitfasering van schadelijke koudemiddelen oplegt, was om de industrie te verplichten nieuwe technologieën te ontwikkelen die het milieu minder belasten. En zo geschiedt.

Om tegemoet te komen aan de specifieke vraag van commerciële koeling in woonwijken – laag GWP, energie-efficiënt, betrouwbaar, geluidsarm – heeft Emerson zijn aanbod condensing units voor buitenopstelling EazyCool ZX uitgebreid voor gebruik met drie A2L-koudemiddelen: R454C (GWP148 ), R455A (GWP 148) en R454A (GWP 239).

“Emerson ontwikkelt units die specifiek gericht zijn op de behoeften van de Europese markt”, aldus Dieter Vansteenkiste, Director Wholesale Sales Europe bij Emerson Commercial & Residential Solutions. “Dit is noodzakelijk, want naast de F-gaswetgeving is er ook nog Europese wetgeving die strenge eisen stelt qua design en energieverbruik.”

EazyCool ZXM monosplit voor positieve temperaturen is al beschikbaar, EazyCool ZXD multisplit voor positieve temperaturen komt op de markt in de zomer en EazyCool ZXL monosplit voor negatieve temperaturen in het najaar. In België wordt Emerson verdeeld door ECR Belgium, Frigro en Heytec.


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.