Sponsors (A - Z)


A-Gas Rapid Recovery

A-Gas Rapid Recovery: oplossingen voor de moderne koelindustrie. Een unieke recupereer en retrofit service voor koudemiddelen: snel, kosteneffectief, duurzaam en met minimale verstoringen bij uw opdrachtgever - de perfecte oplossing om nu uw manier van werken te veranderen. Tevens levert A-Gas koudemiddelen en heeft unieke, kostenbesparende en duurzame concepten voor uw afvalkoudemiddelen. We zijn 24/7, 365 dagen per jaar beschikbaar. Together we can!

Beijer Ref Belgium BV

Sinds 1960 specialiseert Beijer Ref Belgium zich in de professionele verkoop van koeltechnische producten en het begeleiden van industriële projecten in de koeltechniek. Onder de vleugels van het Zweedse moederbedrijf Beijer Ref AB, een wereldleider op vlak van distributie van HVAC en koeling, bieden wij een uitgebreid productgamma en de nodige technische ondersteuning voor de installateur. Met ecologische en duurzame oplossingen op maat bieden wij onze klanten toegevoegde waarde in hun dagelijkse werkzaamheden. Onder het motto “Together for Tomorrow” engageren wij ons mee voor een betere toekomst voor iedereen.

BITZER Benelux BV

BITZER is wereldwijd een van de leidende producenten van compressoren voor de koude- en klimaattechniek. De compressor is het hart van iedere koeltechnische installatie. Een hart dat betrouwbaar moet kloppen. Dit garandeert de naam BITZER al 80 jaar lang: wereldwijd maatgevende compressortechniek waarmee u iedere koel- of klimaattechnische installatie met zekerheid beheerst. BITZER zoekt het rechtstreekse contact met de mensen in onze industrie. Installateur, ontwerper of consultant of eindgebruiker, BITZER Benelux staat klaar om u te ondersteunen. Service van vroeg tot laat, Support van A tot Z.

BTN

BTN is een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van op maat warmtewisselaars voor airconditioning-, koelings- en ventilatiesystemen. Het flexibele en moderne productieproces en de ervaring van onze medewerkers zijn onze tools om optimaal aan de wensen van onze klanten te voldoen. Onze productietijden zijn aangepast aan de verschillende behoeften van onze klanten. We kunnen binnen een zeer korte levertijd leveren.BTN heeft eigen selectiesoftware beschikbaar voor onze klanten als programma of geïntegreerd via een DLL. BTN is ook de enige warmtewisselaarfabrikant die Eurovent-gecertificeerd voor twin-coils is.

  • Zoning Industriel Les Plénesses • Rue du Progrès, 16 • B-4821 Dison
  • T +32 87 39 10 26
  • E btn@btnsa.com  I www.btnsa.com 

Climacon NV

Climacon is groothandel in HVAC producten: We vertegenwoordigen merken zoals Midea, Clivet Home, Clint, Sabiana en LMF. Het gamma bestaat uit airconditioningssystemen, warmtepompen, ventilo-convectoren, luchtgroepen en VRF-systemen. Ons gamma omvat zowel residentiële als industriële toestellen. Climacon kan u een volledige service bieden. Met een verkoopafdeling en met een dienst na verkoop van hoge kwaliteit. Wanneer u voor kwaliteit kiest bent u bij Climacon op het juiste adres. Climacon creates a better life!

Climalife

Solstice® L40X (R-455A) is de oplossing met zeer lage GWP (<150) die in nieuwe installaties de R-404A vervangt. Ze omvat positieve en negatieve koeltoepassingen, o.a. condensatiegroepen en behuizingsgroepen. De R-455A is licht ontvlambaar en voldoet op lange termijn aan de strenge eisen en aan de noden van de toepassingen in kwestie. Afvoercapaciteit en temperatuur zijn vergelijkbaar met R-404A, met superieure energie-efficiëntie.

Climapac

Climapac presenteert ClimaSolar. Climapac is exclusief verdeler van Dualsun hybride PVT zonnepanelen. Deze worden volledig geïntegreerd in het unieke ClimaSolar concept. ClimaSolar staat voor een energie-neutrale verwarmingsinstallatie. De hybride zonnepanelen leveren warmte en elektriciteit aan de warmtepomp. De warmtepomp transformeert de warmte naar een hogere temperatuur die geschikt is voor sanitair warm water en vloerverwarming. Toepassing zowel voor residentieel als voor hotel en appartementsbouw.

Coolworld

Coolworld is een internationale verhuurorganisatie van koel- en verwarmingsapparatuur. De hoofdvestiging is in Waalwijk (NL). Daarnaast heeft Coolworld eigen vestigingen, logistieke depots en servicepunten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Daarmee staan wij altijd dicht bij de klant en is 24/7/365 service gegarandeerd. De vraag naar koel- en verwarmingsoplossingen is flexibel en veranderlijk. Denk aan capaciteitstekorten, verbouwingen, testopstellingen, seizoenspieken of storingen. We hebben een up-to-date verhuurvloot en spelen adequaat in op elke vraag. Wij denken mee met de klant en lossen koel- en verwarmingsproblemen op, hoe omvangrijk ook.

DAIKIN

DAIKIN staat wereldwijd bekend als één van de grootste spelers op de warmtepompmarkt, met een uitgebreid productassortiment voor residentiële, commerciële en industriële toepassingen. Als pionier hebben zij al meer dan 50 jaar ervaring in warmtepompen en blinken ze uit op het vlak van kwaliteit en betrouwbaarheid. Al decennia lang produceren ze warmtepompen die gebruik maken van duurzame energiebronnen: buitenlucht of grondwater. Centraal in het gamma warmtepompen staat de vermindering van het energieverbruik, milieuvriendelijkheid, een efficiënt en strak design en een algemene toepasbaarheid in elke omgeving.

Delta Technics

Delta Technics begon in 1978 als handelsfirma in koeltechnische componenten. Met de kennis en ervaring die we daarmee verwierven, hebben we onszelf door de jaren heen als meedenkende partner bewezen. Vandaag de dag richten wij ons op vragen waar temperatuurbeheersing de noodzaak is. Wij doorzien waar onze toegevoegde waarde zit. Samen met de partners in de keten leveren wij dan de meest optimale oplossing. Daarnaast werken we alleen met de beste componenten op het gebied van compressoren, koeltorens en warmtewisselaars. Tel daarbij op dat we als enige leverancier in Nederland licentiehouder zijn van RDM. Met meer dan 15 jaar regeltechnische ervaring in koel-, vries-, luchtbehandeling (LBK) en gebouwbeheer HVAC&R installaties heeft Delta Technics de meest innovatieve regeltechniek.

EURO-INDEX Belgium

Als totaalleverancier van meetinstrumenten voor de installatiemarkt breidt Euro-Index haar gamma verder uit met instrumenten voor de koeltechnische markt. Dankzij het partnership met Fieldpiece, heeft ze met dit topmerk uit de VS, alles in huis om koeltechnici te voorzien van de beste apparatuur voor de indienststelling en het onderhoud aan airconditioning, warmtepompen en koeltechnische installaties waaronder digitale manifolds, recovery units, vacuümpompen, weegschalen en een veelzijdig gamma probes voor het meten van temperatuur, druk en relatieve luchtvochtigheid. Daarnaast kan u bij Euro-Index terecht voor onderhoud, kalibratie en opleiding over het Fieldpiece koeltechnische apparatuur.

FRIGRO

Bent u als professional in koel- en verwarmingstechnieken op zoek naar een betrouwbare partner voor uw projecten? Met een toekomstgericht gamma, ruime voorraad, kennis en know-how is Frigro de partner bij uitstek.Dankzij ons erkend opleidingscentrum, onze dienstverlening in the field, een uitgebreid webplatform met diverse online berekeningstools en online bibliotheek, … zijn we niet enkel een groothandel, maar ook meer dan ooit een kennispartner. Contacteer ons en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

GAF

GAF, uw groothandel koeltechnisch materiaal. Na onze doorstart en verhuis naar Wijnegem in 2016 hebben nog heel wat meer installateurs koeltechniek en HVAC-techniekers onze dynamische aanpak mogen ervaren. NV GAF staat garant voor vlotte leveringen aan concurrentiële prijzen. Onze belangrijkste pilaren zijn : Embraco compressoren en koelgroepen , Haier airconditioners en  Koeltechnische gereedschappen  van alle bekende gereedschapsmerken (MASTERCOOL, REFCO, IMPERIAL, YELLOW-JACKET, TESTO, WIGAM en VALUE ). GAF heeft een eigen hersteldienst van gereedschappen en stelt bij onderhoud of eventuele herstelling gratis vervangapparatuur ter beschikking.

  • Vosveld 17A • B- 2110 Wijnegem
  • T +32 3 644 26 44 F +32 3 644 27 08
  • E info@gaf.be  I www.gaf.be 

GEA Process Engineering nv/sa

GEA is één van de grootste leveranciers van technologie voor de voedselverwerking en een breed scala van andere industrieën.De globale groep is gespecialiseerd in de productie van machines, installaties alsook procestechnologie en componenten. GEA voorziet in duurzame oplossingen voor geavanceerde productieprocessen op uiteenlopende consumentenmarkten en biedt een allesomvattende serviceportfolio.

GMI Group

GMI group is op 15 jaar tijd autonoom uitgegroeid tot een toonaangevend software & services-bedrijf met meer dan 450 klanten in België, Nederland en daarbuiten. GMI group beschikt over grote expertise op het vlak van: Bouw, Service & installatietechniek, Handel & logistiek, Professionele dienstverlening, Customer Relationship Management en Enterprise Content & Collaboration . Wij ondersteunen uw bedrijf bij de optimalisatie van uw operationele processen en administratieve organisatie en helpen u om beslissingen te nemen op basis van informatie. Samen laten we uw bedrijfssoftware maximaal renderen.

Intercool

INTERCOOL, uw partner in de BeNeLux. Met Intercool kan u rekenen op 25 professionals. De exclusieve verdeling van TOSHIBA door Intercool verzekerd U een extra toegevoegde waarde van ontwerpstadium, verkoop, installatie tot in het nazorgtraject. TOSHIBA staat voor een brede waaier van toepassingen met telkens de hoogste SCOP’s, een zeer hoge en gewaardeerde bedrijfszekerheid met inverter geregelde Twin rotary compressortechniek, lage aanloopstromen en een zeer groot regelbereik.

Morehouse

Morehouse (een divisie van Refco nv) is een toonaangevend kenniscentrum en productiebedrijf voor koude-warmtetechnologie. Morehouse haar kennis is toegespitst op persluchtdrogers en toepassingen voor warmteoverdracht. Door een directe aanpak en korte responstijden draagt Morehouse bij aan de successen van haar klanten in Europa. Morehouse heeft een uitstekende reputatie bij toonaangevende machine- en apparatenbouwers. In hun systemen ontstaat warmte als ongewenst nevenproduct dat efficiënt afgevoerd moet worden. Onze engineering vertrekt van een summiere set ontwerpgegevens of een gedetailleerd lastenboek en combineert dat met eigen know-how en ervaring tot een eerste klasse koelaggregaat, volledig op maat.

Panelflex

Sandwichpanelen, isotherme deuren, snelrolpoorten, op maat geplooide afwerkingsprofielen, vijzen, silicone… kortom een totaalpakket aan isotherm materiaal. Panelflex is zowel een groothandel als een montagebedrijf. We kunnen enkel het materiaal aanleveren, waarbij de plaatsing door de klant gebeurd. Maar we kunnen ook instaan voor de plaatsing. Onze kernwaarden zijn kwaliteit, veiligheid, flexibiliteit en eerlijkheid. Heeft u een isotherm probleem? wij zorgen voor de een flexibele oplossing!

RBM

Met meer dan 65 jaar ervaring is RBM dé producent van hoogwaardige messing en kunststof componenten voor verwarmings- en sanitaire installaties. De laatste jaren heeft RBM zich steeds meer gespecialiseerd in de ontwikkeling van producten voor de bescherming van het water in verwarmings- en koelinstallaties. De nieuwste ontwikkeling in het gamma van vuilfilters is de eerste magnetische vuilafscheider specifiek voor warmtepompen: de MP1. Met USP's zoals het geïntegreerd afsluitmechanisme, de mogelijkheid om een externe sensor aan te sluiten en het lage drukverlies maken van de MP1 dé magnetische vuilafscheider voor warmtepompinstallaties. De MP1 verlengt niet alleen de levensduur van de installatie maar zorgt ook voor een energiebesparing tegenover een klassieke magnetische vuilafscheider.

Stiebel Eltron

Het gamma van Stiebel Eltron België,een dochteronderneming van het Duitse Stiebel Eltron GmbH concern, omvat toestellen voor warm water, verwarming en warmtepompen. Warmtepompen maken gebruik van hernieuwbare energie voor verwarming en voor de productie van warm water. Stiebel Eltron levert al sinds 1970 warmtepompen voor woningbouw en kleine utiliteitsbouw en heeft dus een grote ervaring op dit gebied. Stiebel Eltron maakt enkel toestellen die werken op de groene energiebron van de toekomst: elektriciteit. Producten van de hoogste kwaliteit, ontwikkeld met het oog op energie-efficiëntie en duurzaamheid.

Testo NV/SA

Voor een uitgebreide diagnose en het correct inregelen van een airco- of koelsysteem zijn behalve vakkennis vooral nauwkeurige meetwaarden doorslaggevend. En dat is waar digitale koeltechniek van Testo zijn goede diensten bewijst:
• Permanente actualisering met nieuwe koelmiddelen
• Automatische berekening van bepalende installatieparameters
• Comfortabele bediening via gebruiksvriendelijke meetmenu’s, Bluetooth en apps
• Aanzienlijk exactere meetresultaten dan met analoge manifolds.

Thercon

Thercon verdeelt warmtepompen en aircosystemen van het Japanse merk General in de Benelux en van Clivet in BeLux. Onder het kwaliteitsmerk Novaya ontwikkelen we zelf nieuwe technieken om onze toestellen en ons aanbod te optimaliseren. Onze doelstelling: het beste klimaatcomfort met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Ons totaalconcept is gebaseerd op lucht-lucht- en lucht-waterwarmtepompen (ook voor zwembaden), warmtepompboilers en zonthermische systemen.

Ventilair Group België

Ventilair Group is leverancier en fabrikant van hoogwaardige ventilatiesystemen. De partner voor groothandels, installateurs, architecten en studiebureaus sinds 2005. We streven de (verdere) ontwikkeling van innovatieve systemen na die bijdragen aan het comfort van ieders leefomgeving, meer bepaald een gezond binnenklimaat. Dankzij ons gedreven, enthousiast en veelzijdig team streven we dag in dag uit een alomvattende service na.

Weishaupt

Weishaupt, een familiebedrijf dat in 1932 in Schwendi, Duitsland, opgericht werd door Max Weishaupt, is een van de wereldmarktleiders op het gebied van branders en verwarmingssystemen. De Weishaupt-groep is vandaag in zestig landen vertegenwoordigd door dochterondernemingen en agentschappen. Weishaupt België, opgericht in 1961, biedt branders (stookolie, gas en combi), warmtepompen (inclusief boringen), condensatiesystemen voor stookolie en gas, zonnesystemen, boilers en gebouwbeheersystemen aan. Weishaupt onderscheidt zich door betrouwbaarheid, kwaliteit en een uitstekende klantenservice (beschikbaar 24u/24u, 7d/7d). De Weishaupt-producten worden verdeeld door verwarmingsspecialisten.