cc95indanfossbock1.jpg

SECTORNIEUWS 19/10/2022

Danfoss koopt compressorfabrikant Bock

Danfoss heeft aangekondigd de Duitse compressorfabrikant Bock GmbH te willen overnemen van private-equitybedrijf Nord Holding. Bock, een van ’s werelds bekendste fabrikanten van industriële en commerciële compressoren, werd in 2020 door Nord Holding overgenomen van GEA.

Met de overname voegt Danfoss een uitgebreid portfolio van semi-hermetische compressoren voor natuurlijke koudemiddelen zoals R744 en koolwaterstoffen toe aan zijn reeds sterke portfolio van olievrije centrifugale compressoren, inverter-scroll-, zuiger- en schroefcompressoren en condensing units. Met wereldwijd ongeveer 350 compressorspecialisten en vier productielocaties in Frickenhausen (Duitsland), Stribo (Tsjechië), Bangalore (India) en Suzhou (China) heeft Bock een sterke reputatie opgebouwd als producent van hoogwaardige kwaliteitscompressoren voor mobiele en stationaire koelsystemen in transport, bus, retail, logistiek, opslag en voedselverwerking.

“Het is nog nooit zo relevant geweest om de groene transitie te versnellen en efficiënte compressoren op koudemiddelen met een laag GWP zijn essentieel om dat doel te bereiken”, legt Jürgen Fischer, voorzitter van Danfoss Climate Solutions, uit. “Door ons portfolio uit te breiden met de Bock-serie semi-hermetische compressoren komen we onze belofte na om onze klanten te helpen koolstofvrij te worden.”

“Na onze sterke en succesvolle groei in de afgelopen 2 jaar, zal de toetreding tot de Danfoss familie nieuwe zakelijke mogelijkheden voor Bock creëren”, aldus Dr. Marcus Albrecht, CEO van Bock. “Op basis van onze nauwe samenwerking zijn we samen ideaal gepositioneerd om wereldwijd een van de sterkste spelers in de compressorbranche te worden. We delen niet alleen dezelfde ideeën over de ontwikkeling van het bedrijf, maar we hebben ook dezelfde waarden als het gaat om onze mensen en het stimuleren van groei.”

www.danfoss.com


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.