luytenmhi2.jpg

HEAT PUMPS  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Mitsubishi Heavy Industries totaaloplossing voor ‘The Start’ Escape Rooms

Minder dan een jaar na de opening heeft ‘The Start’ Escape Rooms in Ranst al een stevige reputatie opgebouwd. Volledig terecht, want van zodra je een stap in het gebouw zet, word je ondergedompeld in een nieuwe wereld. Dit komt doordat zaakvoerder Benny Cockx moeite nog kosten heeft gespaard om de spelers een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Luchtbehandeling speelt hier een belangrijke rol, die veel verder gaat dan alleen maar verwarming en airconditioning! De HVAC-installatie van Mitsubishi Heavy Industries geplaatst door MKV Technieken is hiervoor de betrouwbare oplossing.

enrgyepluconluchtbronconcepteqair.jpg

HEAT PUMPS  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
(R)evolutie in duurzame HVAC-concepten

Enrgy, de importeur en exclusief verdeler van Ecoforest warmtepompen uit Harelbeke, is eind vorig jaar Eplucon België geworden. Onder eenzelfde vlag met de Nederlandse Ecoforest-collega’s. Naast Ecoforest warmtepompen importeert Eplucon nog verschillende hoogwaardige energiesystemen uit het buitenland. “We maken van deze systemen duurzame concepten en leveren die aan de installatiebranche in België en Nederland”, aldus bestuurder Matthias Cloet.

mitsubotanic3.jpg

HEAT PUMPS  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Hybride oplossing voor luxehotel

Het Botanic Sanctuary Hotel is een gloednieuw luxehotel in hartje Antwerpen. Het is gebouwd op de site van een historisch klooster en omvat 108 kamers, vergaderzalen, vier restaurants en zelfs een 15de-eeuwse kapel voor huwelijken. Thermisch comfort verzorgen voor een dergelijk project is een hele uitdaging. Er zijn niet alleen de technische eisen qua prestaties en energiezuinigheid; alles moet ook passen in het architecturaal kader van het hotel. Mitsubishi Electric kon hier een oplossing bieden met hun City Multi HVRF hybride systeem.


Climalife rectangle augustus 2022
lgnieuwkomers2022b2b.jpg

HEAT PUMPS  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
“Toenemende elektrificatie troefkaart voor LG”

LG Air Solutions zet extra mankracht in om haar positie op de Belgische markt te versterken. Kris Sampers wordt als Business Development Manager een van de nieuwe gezichten op de Benelux-markt. Pieter Beerten wordt als Service Engineer een van de aanspreekpunten van LG Air Solutions op het terrein. “De toenemende elektrificatie speelt in de kaarten van LG”, aldus de door de wol geverfde vakspecialisten. Ze zien een mooie toekomst weggelegd voor de innovatieve producten van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

viessmannmunchen4design.jpg

HEAT PUMPS  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Viessmann zet volop in op warmtepompen

Sinds begin dit jaar is Max Viessmann groep CEO van het gelijknamige bedrijf. Tot dan toe deelde hij die verantwoordelijkheid, en volgt zo zijn vader Martin Viessmann op. Die generatiewissel is meteen ook een beleidsomslag voor Viessmann. Er wordt volop ingezet op de overschakeling van verbrandingstechniek naar slimme oplossingen voor hernieuwbare energie. Een concreet gevolg daarvan is de introductie van een reeks lucht-water warmtepompen die specifiek zijn ontworpen voor ketelvervanging.

toshibaceyssens4.jpg

HEAT PUMPS  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Duurzame HVAC-installatie van Toshiba voor Group Ceyssens

Group Ceyssens uit Heusden-Zolder ontwikkelt, produceert en plaatst innovatieve minimalistische ramen en glasproducten die een maximum aan licht binnenlaten. Duurzaamheid is een constant aandachtspunt, en zowel op de ontwerptafel als in de fabriek. Voor de verwarming en koeling in de nieuwe productiehal was het dan ook uitgesloten dat er fossiele brandstoffen in aanmerking kwamen. Samen met koeltechnisch installatiebedrijf AVT en Intercool werd een duurzame all electric installatie met Toshiba uitgetekend.


CC Happening 2022
patinoire.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
11.000 liter Greenway® Neo N zorgt voor meer veiligheid en duurzaamheid bij de Olympische schaatsbaan van Luik

VMA Refrigeration en de stad Luik kiezen voor de energiedrager met biologische 1,3-propaandiol van Climalife ter vervanging van alkali.

itho2.jpg

HEAT PUMPS  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Passieve koeling met WPU 5G van Itho Daalderop

De WPU 5G is de vijfde generatie water/water warmtepompen van Itho Daalderop. Hiermee presenteert de Nederlandse fabrikant een antwoord op de exploderende marktvraag naar een energiezuinige en duurzame oplossing voor verwarmen, koelen en sanitair warm water, maar zonder in te boeten op comfort.

linumalixodakdoorvoersokkels.jpg

HEAT PUMPS  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Alixo schakelt een versnelling hoger

Met Alixo zet Linum Group, de bekende verdeler van onderdelen voor HVAC-installaties, een eigen merk in de markt als antwoord op vele vragen van installateurs. “Inmiddels is het productportfolio vrij breed: van dakdoorvoeren tot alle mogelijke componenten om een HVAC-installatieproject mooi af te werken en te onderhouden”, aldus Jan Vanderbeke, CEO van Linum Group, dat met Alixo ook zelf producent wordt.

ferram1.jpg

HEAT PUMPS  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Duurzaam luchtcomfort in groene KMO-zone

Ferram uit Waregem heeft doorheen de jaren een stevige reputatie opgebouwd als fabrikant van metalen en houten sectionale poorten, en dit zowel voor nieuwbouw als renovatie, privé of professioneel. Verder in het aanbod ook nog onder andere tuinpoorten in draai- en schuifpoortversie, zwevende schuifpoorten, draaipoorten en de automatie van poorten. Door steeds meer orders barstte het pand in Vichte – waar alles begon in 2001 – steeds meer uit zijn voegen. Met de verhuis naar een nieuw bedrijfspand in de Industriezone Groenbek in Waregem is Ferram gewapend voor de toekomst. Verwarming en klimatisatie in het kantoorgebouw worden energiezuinig geleverd met Panasonic.

ambravadekom3a.jpg

HEAT PUMPS  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Duurzaam comfort in De Kom

Langs de jachthaven in Leopoldsburg trekt het nieuwbouwproject De Kom veel kijklustigen. Op de site van de oude betonfabriek komt een nieuw autoluw woongebied, omgeven door veel groen, open ruimte en het kanaal. Op wandelafstand van het stadscentrum en vlot bereikbaar met de buurgemeenten. Samengevat: veel levenskwaliteit Dit hoge comfortniveau wordt doorgetrokken naar de energiezuinige en duurzame appartementen dankzij de EHS TDM Plus van Samsung, het all-in-one systeem voor verwarming, koeling en sanitair warm water.

caleffiwp2set.jpg

HEAT PUMPS  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Hydraulische aansluiting van warmtepompen

Warmtepompen zijn het succesverhaal van het ogenblik. Ze dragen immers bij tot een lagere CO2-uitstoot en maken de gebruiker minder afhankelijk van schommelende brandstofprijzen. Bij die techniek mag men de watervoerende installatie niet vergeten. Of het nu gaat om een ketel of om een warmtepomp, het basisprincipe blijft hetzelfde: als hydraulische aspecten zoals drukbehoud of waterkwaliteit niet in orde zijn, zal de installatie niet efficiënt werken. Specialist Caleffi heeft daar een reeks oplossingen voor.