inwic2.jpg

SECTORNIEUWS 20/10/2022

International Network for Women in Cooling (INWIC)

Chillventa trekt veel speciale events. Door de grote aanwezigheid van organisaties, bedrijven, media en bezoekers is dit hét platform bij uitstek om je boodschap te verkondigen. Onder leiding van de UN zetten internationale organisaties hun schouders onder een project om de koelsector op alle niveaus te vervrouwelijken.

“Onze sector is een vitale, dynamische en snelgroeiende sector”, vertelt Silvia Romano van AREA. “De sector heeft echter het potentieel om nog meer bij te dragen door het aantal vrouwen te verhogen op alle niveaus en in alle soorten van banen, van CEO tot servicetechnieker, van ingenieur tot laborant, om er maar een paar te noemen. Wereldwijd telt de koelsector een 300-tal nationale en internationale beroepsfederaties, en nauwelijks 5% heeft een aparte afdeling voor vrouwen. We merken dat waar er wél een afdeling bestaat, er verhoudingsgewijs ook meer vrouwen in de koelsector werken. Komt het door de doelgerichte communicatie? Meer zichtbaarheid over de mogelijkheden binnen de sector? Succesvolle ervaringen binnen de kennissenkring? Om het proces om meer vrouwen binnen de koelsector te krijgen te ondersteunen en hun algemene deelname aan de RACHP-sector te vergroten, is er een nieuw initiatief gestart: the International Network for Women in Cooling (INWIC). om de betrokkenheid van vrouwen te bevorderen, carrièremogelijkheden te stimuleren.”

INWIC wordt geleid door World Refrigeration Day en het United Nations Environment Programme (UNEP) OzonAction, in samenwerking met de zeer gerenommeerde stichtende partners AIRAH (Australië), AREA (Europa), ASHRAE (wereldwijd), CAR (China), FAIAR (Latijns-Amerika), IIR (wereldwijd), IOR (VK), ISHRAE (India), JSRAE (Japan), U-3ARC (Afrika) en Women in HVAC&R (Noord-Amerika).

www.inwic.org


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.