cc95inpanasonic2026.jpg

SECTORNIEUWS 24/10/2022

Panasonic versnelt uitbreiding van lucht/water warmtepompen in Europa

Panasonic Corporation kondigt aan dat de Heating & Ventilation A/C Company zijn groeistrategie voor de Aquarea lucht-water warmtepomp business in Europa zal versnellen. Het bedrijf is van plan om tegen mei 2023 drie nieuwe residentiële modellen met verschillende verwarmingscapaciteiten op de markt te brengen met natuurlijke koelmiddelen, wat een primeur is voor een Japans fabrikant. Bovendien moet het productengamma op dit gebied meer dan verdubbeld zijn tegen het einde van het begrotingsjaar in maart 2026.

Om aan de grote vraag te voldoen, investeert Panasonic tot maart 2026 ongeveer 50 miljard yen (ongeveer 350 miljoen euro) om de productiecapaciteit in zijn fabrieken in Tsjechië en Maleisië te verhogen, de technologische ontwikkelingscapaciteit in zijn nieuwe O&O-centrum te vergroten en zijn activiteiten op het gebied van cloud-gebaseerde onderhoudsoplossingen en marketing uit te breiden.

Panasonic begon zijn Aquarea lucht-water warmtepompen te verkopen in Europa in 2008 en heeft deze energiebesparende technologie consequent verder ontwikkeld met zijn Eco Cute warmwater warmtepompen en airconditioners.

www.aircon.panasonic.eu


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.