cc95npadvansorcubigii.jpg

PRODUCTNIEUWS 19/10/2022

Advansor lanceert CO2-klimaatoplossingen met hoge energie-efficiëntie

De Deense fabrikant Advansor lanceert de CuBig II, een zeer energie-efficiënte CO2-klimaatoplossing die geschikt is voor grotere supermarkten, koelopslag en industriële toepassingen. De CuBig II combineert koeling, vriezen, verwarming en airconditioning in één compacte unit die ruimte en stroom bespaart en de noodzaak voor fossiele brandstof wegneemt, een belangrijke troef met de stijgende gasprijzen.

“De nieuwe CuBig II beschikt standaard over veel energiebesparende technologieën, waaronder permanentmagneetmotoren op alle compressoren en frequentieomvormers op de MT1- en LT1-compressoren”, legt Area Sales Manager Wim Tobback uit. “Hij beschikt ook over een optionele warmteterugwinning, waarbij de overtollige warmte van de koeling wordt gebruikt voor ruimteverwarming of warmwaterproductie.”

“Om zo efficiënt mogelijk te werken, combineert de nieuwe CuBig II koeling en verwarming in één klimaatoplossing, zodat er geen energie wordt verspild. Advansor heeft sterk geïnvesteerd in het ontwerp en de ontwikkeling van de meest energie-efficiënte opties en hebben geavanceerde energiebesparende technologieën geïmplementeerd, zoals Ultra-Low Superheat, COP Hunter en Liquid Power Cooler, waarmee de energiebesparingen kunnen oplopen tot 60%.”

Het ontwerp van de CuBig II is eenvoudig in bestaande faciliteiten in te passen. Hij is slechts 800 mm breed. De nieuwe CuBig II combineert de flexibiliteit van kleinere racks met de kracht en capaciteit van de grotere racks zoals SteelX. Dat betekent 450 kW aan koelvermogen en 600 kW aan verwarming op een klein frame.

https://www.advansor.nl/cubigii