cc95npaquarear290.jpg

PRODUCTNIEUWS 19/10/2022

Nieuwe Aquarea lucht/water warmtepompen van Panasonic op R290

Als antwoord op de groeiende wereldwijde vraag naar energie-efficiënte verwarmings- en koelingsoplossingen voegt Panasonic meer modellen toe aan zijn Aquarea lucht/water-warmtepompreeks. De Aquarea L-generatie is een serie met R290 (propaan).

Het herziene ontwerp van de buitenunit biedt een hoge mate van veiligheid, aangezien de units hermetisch zijn afgesloten en dus gemakkelijk en flexibel kunnen worden geïnstalleerd. Generatie L gebruikt een hydraulische verbinding tussen de buiten- en binnenunit. De nieuwe Aquarea L-serie is ontwikkeld om optimaal gebruik te maken van de eigenschappen van R290 en bereikt zo een watertemperatuur tot 75 °C, zelfs bij -10 °C buitentemperatuur. De L-serie is daarom bijzonder geschikt voor toepassing in bestaande gebouwen en overal waar hoge aanvoertemperaturen vereist zijn. Het lage geluidsniveau, dat tot 8 dB(A) lager ligt dan dat van de voorgaande modellen, is een ander voordeel. Dit betekent dat de units nog flexibeler kunnen worden geplaatst in dichtbevolkt gebied. Met een verbeterde SCOP tot 5,12 werken ze bovendien nog efficiënter.

Uniek ontwerp

Bij de nieuwste Aquarea-generaties is veel belang gehecht aan eenvoudige inbedrijfstelling en bediening. Een nieuw ontwikkelde besturing maakt een intuïtieve navigatie mogelijk en vereenvoudigt zo de bediening voor de installateurs en de gebruikers. Voor 2-zonesystemen is optioneel een tweede afstandsbediening verkrijgbaar. Met de intelligente regeltechniek kan o.a. over het energieverbruik worden gewaakt. Met de Aquarea Service Cloud kunnen de systemen in real-time vanop afstand worden gevolgd.

De Aquarea L generatie wordt beschikbaar vanaf voorjaar 2023.

www.aircon.panasonic.eu