cc95npfrascold.jpg

PRODUCTNIEUWS 21/10/2022

ODP 0 + GWP 1 = CO2

“Frascold staat in de eerste lijn als het aankomt op klimaat en energie en biedt haar klanten een breed scala aan oplossingen voor koeling, airconditioning, ventilatie en warmtepompen”, zegt Livio Calabrese, Frascold Sales Director. “Technologieën van de laatste generatie, altijd met verbeterde prestaties, milieuvriendelijk en veilig, op basis van CO2, ammoniak en koolwaterstoffen.”

De keuze van de ideale koelvloeistof voor een toepassing is het resultaat van een juist evenwicht tussen verschillende factoren, zoals efficiëntie, veiligheid, gemakkelijk gebruik, duurzaamheid, prestaties, kosten en de beschikbaarheid van het gas op de markt, naast de geschiktheid voor de specifieke toepassing. De F-gasverordening, het Protocol van Kigali en de nationale normen zetten de industrie ertoe aan om steeds meer koelvloeistoffen met een laag GWP te gebruiken. In die zin handelt Frascold in deze richting door investeringen in R&D te ondersteunen met als doel het creëren van toegevoegde waarde voor de klanten.

Tijdens Chillventa toonde Frascold verschillende ontwikkelingen, zoals de Z-TK compressoren voor transkritische CO2-toepassingen, SK3 compressoren voor subkritische CO2-toepassingen, Magnetic (de reactie van Frascold op de SEER, SEPR en SCOP indexen) en FVR Schroeven (plug & play oplossingen).

www.frascold.it