cc95nptripleaqua2.jpg

PRODUCTNIEUWS 24/10/2022

TripleAqua is terug !

De tweede generatie van het innovatieve 3-pijps hydraulisch warmtepompsysteem TripleAqua, dat eerder in enkele pilots werd geïntroduceerd en internationale prijzen mocht ontvangen, maakte op Chillventa zijn terugkeer onder de slogan “we maken elk gebouw CO2-neutraal met CO2”.

TripleAqua combineert elke gelijktijdige opwekking en warmte- en/of koelvraag, aangevuld met sanitair warm water voor middelgrote en grote woon- en bedrijfsgebouwen, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie. Omdat er slechts drie kleine waterleidingen worden gebruikt, met een veel hogere T tot 20K, wordt een aanzienlijke besparing in installatietijd en materiaal aangekondigd. Het hydraulische systeem claimt een opvolger te bieden voor F-gas 3-pijps VRF-systemen. Er staat ook een reeks modellen met hoge watertemperaturen (75°C) in de pijplijn als alternatief voor traditionele fossiele systemen, gebaseerd op het beproefde lucht-naar-water-principe.

Omdat de gepatenteerde technologie het gebruik van 4-weg omkeerkleppen vermijdt, kunnen alle bedrijfsmodi in elke combinatie zonder onderbreking worden gebruikt en gewijzigd, zelfs tijdens het ontdooien. Warmtewisselaars blijven altijd in de geoptimaliseerde tegenstroom status. Op Chillventa waren zowel de binnen- als de buitenunit opgesteld. Het productgamma loopt van 45 kW tot bijna 500 kW.

TripleAqua wordt geproduceerd door Sinop, een zelfstandige HVAC&R-fabrikant. Sinop is een massaproducent van fris- en bierkoelsystemen op basis van natuurlijk koudemiddel. De grote CO2-ervaring dateert van 2010 met een verscheidenheid aan booster-, cascade-, parallel-, ejector- en meer op maat gemaakte systemen voor supermarkt-, chiller-, marine-, offshore- en groot-industriële toepassingen tot 900 kW.

www.tripleaqua.com