SECTORNIEUWS 24/10/2022

Carrier zet volop in op CO2

“We zijn leaders, experts en pioniers voor koeloplossingen met CO2”, vertelt David Appel, President Refrigeration bij Carrier. We hebben onze eerste CO2-rack in 2004 op de markt gebracht, en in oktober hebben we in Europa onze 20.000ste CO2 rack mogen plaatsen. En daar zijn we stinkend trots op!”

David Appel is een autoriteit in de koelsector. Welke uitdagingen ziet hij op Carrier – en bij uitbreiding op de hele sector – afkomen? “Groei is laag, inflatie is hoog, en de energieprijzen slaan op hol”, is zijn duidelijke mening. “Onze klanten smeken om energiebesparende oplossingen . Dit is met voorsprong de absolute topprioriteit. Duurzaamheid en het klimaat komen op de tweede plaats, met focus op ecodesign en de F-gas wetgeving. En op de derde plaats zie ik een stijgend belang van digitalisering en connectiviteit. De beschikbare data moeten zo goed mogelijk worden gebruikt om de operationele kosten te beperken.”

Daarna nam Daniel Appel er enkele nieuwe ontwikkelingen bij die volledig in lijn liggen met bovenstaande theorie en waarmee de installateur zijn klanten een future proof, duurzame en energievriendelijke oplossing kan bieden: Power CO2OL (2de generatie met hogere capaciteiten tot max 1300 kW koelvermogen), Quiet CO2OL MC (compact, eenvoudige installatie, flexibel, warmterecuperatie) en de EasyCube (plug & play koelmeubelen met verbeterde zichtbaarheid van de voedingswaren en betere isolatie).

“Onze verkoop wordt gedomineerd door CO2”, besluit David Appel, “en dit met grote voorsprong. We volgen de markt van nabij op, en daarom hebben we indertijd beslist om HFO over te slaan. We ons geen halfslachtige oplossingen. We zette volop in op het doorontwikkelen van onze CO2-technologie.”


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.