cc95npbitzer8cilinder.jpg

SECTORNIEUWS 20/10/2022

8-cilinder zuigercompressoren voor transkritische CO2-toepassingen

Volledige koelcapaciteit voor grote installaties en warmtepomptoepassingen, en dit met minder compressoren dan voorheen: de nieuwe 8-cilinder zuigercompressoren voor transkritische CO2-toepassingen breiden de ECOLINE CO2-serie uit voor nog grotere capaciteitsbereiken met CO2 als koudemiddel in koel- en warmtepomptoepassingen. Bitzer ontwikkelde de compressoren voor systemen met een groter capaciteitsbereik dan die ooit eerder werden ontwikkeld voor gebruik met HFK-koelmiddelen en ammoniak.

De 8-cilinder zuigercompressoren voor transkritische CO2-toepassingen zijn ongeveer 10% energie-efficiënter dan de kleinere 6-cilindercompressoren die momenteel op de markt zijn, waardoor het energieverbruik en de uitstoot dalen. De Bitzer 8-cilinder CO2-zuigercompressoren zijn ontworpen voor frequentieomvormers en zijn verkrijgbaar in twee motorvarianten met een debiet tussen 69,4 en 99,2 m3/h. Ze zijn bovendien uitgerust met startontlasting en met de mechanische capaciteitsregeling VARISTEP voor deellastbedrijf.

De 8-cilinder CO2-zuigercompressoren hebben lage gaspulsen, trillingen en aanloopstromen. De verbeterde gasgeleiding minimaliseert interne drukverliezen, terwijl de olie-overdracht de voor Bitzer typerende lage waarden bereikt. Dankzij de IQ-module en het OLM-oliebeheer zijn de compressoren eenvoudig te integreren, te installeren, te bedienen en te onderhouden.

www.bitzer.de


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.