cc95npbitzer8cilinder.jpg

SECTORNIEUWS 20/10/2022

8-cilinder zuigercompressoren voor transkritische CO2-toepassingen

Volledige koelcapaciteit voor grote installaties en warmtepomptoepassingen, en dit met minder compressoren dan voorheen: de nieuwe 8-cilinder zuigercompressoren voor transkritische CO2-toepassingen breiden de ECOLINE CO2-serie uit voor nog grotere capaciteitsbereiken met CO2 als koudemiddel in koel- en warmtepomptoepassingen. Bitzer ontwikkelde de compressoren voor systemen met een groter capaciteitsbereik dan die ooit eerder werden ontwikkeld voor gebruik met HFK-koelmiddelen en ammoniak.

De 8-cilinder zuigercompressoren voor transkritische CO2-toepassingen zijn ongeveer 10% energie-efficiënter dan de kleinere 6-cilindercompressoren die momenteel op de markt zijn, waardoor het energieverbruik en de uitstoot dalen. De Bitzer 8-cilinder CO2-zuigercompressoren zijn ontworpen voor frequentieomvormers en zijn verkrijgbaar in twee motorvarianten met een debiet tussen 69,4 en 99,2 m3/h. Ze zijn bovendien uitgerust met startontlasting en met de mechanische capaciteitsregeling VARISTEP voor deellastbedrijf.

De 8-cilinder CO2-zuigercompressoren hebben lage gaspulsen, trillingen en aanloopstromen. De verbeterde gasgeleiding minimaliseert interne drukverliezen, terwijl de olie-overdracht de voor Bitzer typerende lage waarden bereikt. Dankzij de IQ-module en het OLM-oliebeheer zijn de compressoren eenvoudig te integreren, te installeren, te bedienen en te onderhouden.

www.bitzer.de