nordlandlysairmcthreehvorm.jpg

PROJECT  
Cool and Comfort 92 – februari 2022
Adiabatische koeler op maat voor Mc Three

Bij tapijten- en karpettenproducent Mc Three in Waregem implementeerde Nordland, specialist in industriële koeltorens en adiabatische koelers, een adiabatische koeler van het type Topaz Neo van het merk Jacir.

heytecsyntragenk3pers.jpg

PROJECT  
Cool and Comfort 92 – februari 2022
T2-campus leidt koeltechniekers op tot CO2-specialisten

In T2-campus op het Thor Park in Genk organiseert Syntra Limburg diverse bouwgerichte opleidingen, waaronder HVAC. Op vraag van het Genkse Technisch Instituut Sint-Lodewijk werd de opleidingsmodule CO2 koeltechniek aan het aanbod toegevoegd. Bij Syntra wou men de drempel rond alternatieve koelmiddelen zoals CO2 verlagen. De opleiding richt zich naar koeltechniekers die aan de slag zijn en dus over voldoende voorkennis beschikken. De CO2-koelinstallatie kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen Syntra Limburg en Heytec.

therconuzgent3.jpg

PROJECT  
Cool and Comfort 91 – november 2021
VRF-systeem voor UZ Gent

Het Universitair Ziekenhuis Gent bereidt zich voor op de toekomst. Het nieuwbouwproject start in 2024 en als in 2029 het UZ Gent 70 jaar bestaat, zullen de eerste patiënten in het nieuwe ziekenhuis terecht kunnen. Maar dit betekent geenszins dat er vandaag niet volop wordt ingezet op het creëren van ideale omstandigheden voor patiënten en personeel. Zo werd er dit jaar een performant aircosysteem van General geplaatst in de gebouwen K1 en K2.


Climalife rectangle oktober 2023
linumprihodasloebergeluwe002.jpg

PROJECT  
Cool and Comfort 91 – november 2021
Homogene temperatuurverdeling over de seizoenen heen in kinderopvang

Buitenschoolse kinderopvang Sloeber in Geluwe telt heel wat grote glaspartijen. Een efficiënte klimatisatie van de gebouwen is er onontbeerlijk. Om te vermijden dat de kindjes of hun begeleiders in de belevingsruimte last zouden hebben van tocht, was een textielkanaal de aangewezen keuze. Voor dit project opteerde installatiebedrijf Feys-Pattyn voor een samenwerking met specialist in textielkanalen Prihoda.

frigrojacobsmaaseik2.jpg

PROJECT  
Cool and Comfort 91 – november 2021
Koude keuken in WZC De Maaspoorte

WZC De Maaspoorte laat zijn residenten in alle rust genieten. Opvallend is de sterke integratie van het zorgcentrum met het stadsleven in Maaseik, met als blikvanger het fiets- en wandelpad dat dwars doorheen het zorgcentrum loopt. In de keuken trekken de blauwe textiel luchtverdeelslangen de aandacht.

foodlinevalrhona5.jpg

PROJECT  
Cool and Comfort 91 – november 2021
Pas op: heet!

Omdat per 1 januari 2022 een verbod geldt op het gebruik van koudemiddelen met een GWP > 150, valideert de R&D-afdeling Solstice L40X voor alle apparatuur bestemd voor maaltijddistributie.


Beijer Ref oktober 2023
coolworldstockhabo6.jpg

PROJECT  
Cool and Comfort 90 – september 2021
Tijdelijke behoefte aan een chiller?

Stockhabo heeft als hoofdactiviteit het opslaan van diepvries-, gekoelde en droge producten. Het bedrijf gaat er prat op om binnen deze veeleisende sector steeds toonaangevend te zijn op technologisch vlak zodat de klant de best beschikbare ondersteuning krijgt. Soms moet er ook snel geschakeld worden, bijvoorbeeld als de temperatuurvraag in een hal plots niet langer 18°C voor droge opslag maar 4°C voor koelopslag wordt. Eén telefoontje naar Coolworld Rentals volstaat voor ontzorging van a tot z, gaande van studie en installatie tot inbedrijfstelling en onderhoud.

rensonvdsteeneizegem3pers.jpg

PROJECT  
Cool and Comfort 90 – september 2021
Comfortabele ventilatie voor compacte woningen

In een rustige hoek van de Izegemse verkaveling Forum realiseerde B4Projects drie moderne eengezinswoningen, telkens comfortabele woningen met voldoende lichtinval. Group Vandersteene (zie kaderstuk) stond er in voor de installatie van de technieken, waaronder het C+ ventilatiesysteem van Renson met de zeer compact geïnstalleerde Healthbox 3.0.

ccenrgynovitanvollinstallatie.jpg

PROJECT  
Cool and Comfort 90 – september 2021
Geothermie verhoogt duurzaamheid

Sinds kort is het bedrijf Novitan verhuisd naar een nieuwbouw op het Kortrijkse Evolis Business park, erkend als duurzaam en innovatief bedrijventerrein. Het farmabedrijf opteerde ervoor om zijn magazijn op een innovatieve en duurzame manier te klimatiseren via geothermie. Een modulerende geothermische warmtepompinstallatie van Ecoforest – in ons land verdeeld door Enrgy BV – kan simultaan koelen en verwarmen, wat de energetische kost aanzienlijk drukt.


Luyten Airco november 2022 - februari-maart-april-mei-juni-juli-aug 2023
isomastersdecierkoostendependeldeurenoculus.jpg

PROJECT  
Cool and Comfort 90 – september 2021
Authenticiteit en korte keten voor De Cierk

De laatste jaren onderging de Oostendse Oosteroever een volledige gedaanteverwisseling. Zo wordt een deel van de oude vismijngebouwen nu uitgebaat door de bekende lokale ondernemer Willy Versluys. Een aantal genummerde visverwerkende bedrijfjes werd grondig gerenoveerd en omgebouwd tot een grote, volwaardige open binnenmarkt. Samen met isomasters slaagde Nitec Cooling er in van ‘Fish Food & Meet Market De Cierk’ een mooi koeltechnisch project in een authentiek kader te maken.

frigroalditempleuve2b.jpg

PROJECT  
Cool and Comfort 90 – september 2021
ALDI verduurzaamt alle winkels

ALDI België gaat tegen 2030 zijn 440 winkels uitrusten met koelinstallaties met het natuurlijke koudemiddel CO₂. Een milieuvriendelijke ambitie die kadert binnen de duurzaamheidspolitiek van ALDI waarbij het fors inzet op een klimaatvriendelijk winkelpark. Cool & Comfort bezocht de gerenoveerde ALDI-vestiging in Templeuve (Doornik) en stelde vast dat er geen druppel synthetisch koelmiddel meer wordt gebruikt. HVACR-installatiebedrijf De Noyette heeft al verschillende ALDI-winkels verduurzaamd en werkt hiervoor samen met innovatiegerichte partners, waaronder de koeltechnische distributiepartner Frigro als importeur van o.m. York en Roller.

contactn17cofranlv044hd7.jpg

PROJECT  
Cool and Comfort 89 – mei 2021
Hoe optimaliseert de coöperatieve COFRA haar koudeproductie en fruitconservering op een efficiënte en duurzame manier?

In het hart van de alluviale vlakte van de Lot- en Garonnevallei werd in 1961 COFRA opgericht. Deze fruitcoöperatieve met 17 leden bewaart en conserveert van augustus tot juli een vijftiental appel- en enkele peren- en pruimenvariëteiten met daarnaast kalibratie-, verpakkings- en verkoopactiviteiten voor klanten in de supermarkt en de groothandel. In het voorjaar en de zomer kunnen er koelcellen worden gehuurd om aardbeien, aubergines en courgettes op te slaan. Deze KMO heeft een omzet van 4 miljoen euro en telt 24 voltijdse medewerkers. Haar visie op de middellange en lange termijn is het bevorderen van de circulaire economie en duurzame ontwikkeling.