refrigera1c.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 100 – februari 2024
Refrigera 2023 – Waar de vakman zich thuis voelt

Na wat toen al een succesvolle tweede editie heette in 2021, verdubbelde de Italiaanse vakbeurs Refrigera de beursvloer voor de jongste editie die van 7 tot 9 november 2023 doorging in Bologna Exhibition Center. Refrigera is het enige evenement in Italië dat exclusief gewijd is aan de gehele productieketen van industriële, commerciële en logistieke koeling. Op de beursvloer vind je vooral fabrikanten en importeurs van oplossingen, machineonderdelen en ondersteunende diensten voor koeltechnische installateurs en service techniekers.

cr6b.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 100 – februari 2024
C&R 2023 – Eendracht maak macht

Het had wat voeten in de aarde om de meest geschikte data voor dé Spaanse HVACR-vakbeurs Climatizacion & Refrigeracion in Madrid vast te leggen. Want de organisatie stond voor een gevoelige keuze: teruggrijpen naar de traditionele vaste stek in het voorjaar of kiezen voor continuïteit met de post COVID‐19-pandemie editie in 2021 en vasthouden aan november. Door ook rekening te houden met de internationale beurskalender werd uiteindelijk geopteerd voor continuïteit. Afgaande op de succesvolle respons bij zowel exposanten als bezoekers, kan de organisatie alleen maar tevreden zijn met de keuze om C&R 2023 van 14 tot 17 november te laten doorgaan.

ros2698.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 100 – februari 2024
Afspraak op Brussels Expo

Met de thema’s betaalbaar wonen en duurzaam verbouwen zet Batibouw tijdens haar 65ste verjaardag actuele bouw- en verbouwtopics op de agenda. Meer dan 350 exposanten geven een unieke inkijk in de bouw- en verbouwsector en  professioneel advies bij een bouw- of renovatieproject. 


Luyten Airco rectangle dec 2023 / jan-feb-maart 2024
solarsolutions1.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 98 – september 2023
Duurzame oplossingen op Solar Solutions/Green Heating Solutions

Duurzame energie is in opmars en de markt daarvoor ziet dan ook een enorme groei. Installateurs, groothandels en andere professionals in de sector doen er daarom goed aan om de gecombineerde vakbeurs Solar Solutions/Green Heating Solutions te bezoeken. Hier kunnen zij de nieuwste producten op het gebied van zonne-energie, duurzaam verwarmen, energieopslag en EV-laadinfrastructuur ontdekken. Deze eerste Belgische versie van de beurs vindt plaats op woensdag 25 en donderdag 26 oktober 2023 in Kortrijk Xpo.

euro23fs2693.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 97 – mei 2023
Koeling centraal op EuroShop 2023

Van 26 februari tot en met 2 maart 2023 vond in Düsseldorf de 20ste editie van EuroShop plaats, de toonaangevende internationale beurs waar de verschillende aspecten van retail een platform krijgen. Nooit eerder werd er op de driejaarlijkse beurs meer ruimte gereserveerd voor koel- en vriestechnologieën, waarmee de organisatie tegemoet komt aan de groeiende vraag vanuit de retail naar duurzame, toekomstgerichte, betrouwbare en energiebesparende oplossingen.

ish23sfeer.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 97 – mei 2023
De ISH van de energietransitie

Na vier jaar – met een digitale editie in 2021 wegens corona – liepen de beurshallen in Frankfurt weer vol voor het grootste evenement op de kalender van de installatiesector. Blijkbaar zaten vele mensen hier op te wachten, want al van bij de start was het druk en ook in de volgende dagen bleven de bezoekers toestromen. Ook uit België kwamen er heel wat professionals naar de beurs afgezakt. De exposanten waren in elk geval tevreden over de opkomst.

batibouwdsc6020.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 96 – februari 2023
De schildpad krijgt een duurzame kant

Na alle problemen door corona is Batibouw terug op zijn vertrouwde tijdstip en zijn vertrouwde plek. De organisatie heeft deze nieuwe start aangegrepen om de beurs aan te passen aan de huidige noden. Batibouw 2023 wordt dus compacter en duurzamer. Ook de beursbeleving evolueert: de kandidaat-bouwer wordt in de media overstelpt met informatie; Batibouw wil daarom een leidraad bieden. De nadruk ligt meer dan ooit op beleving en inspiratie.

ishfairvisitorsps11.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 96 – februari 2023
Ontmoetingsplaats voor de sector

Als het digitale experiment van ISH 2021 iets geleerd heeft, dan is het wel dat een virtuele vakbeurs geen volwaardig alternatief kan zijn voor een fysiek evenement. De beursorganisatie is dan ook erg tevreden dat ISH, de grootste HVAC-beurs ter wereld, weer kan doorgaan op haar vertrouwde plek in de beursgebouwen van Frankfurt. Bovendien komt deze beurs meer dan ooit gelegen: door de dubbele uitdaging van de energiecrisis en de energietransitie is er nood aan een ontmoetingsplaats voor de sector om van gedachten te wisselen over innovaties en oplossingen. ISH wil dan ook haar functie als forum ten volle waarmaken.

luvechillventa2.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 95 – november 2022
LU-VE maakt het nieuws

Tijdens Chillventa was het bijzonder druk op de stand van LU-VE. Dat mag niet verbazen, want naast verschillende types warmtewisselaars werd er ook heel wat nieuws gedeeld. Het meeste aandacht kreeg de handdruk tussen Matteo Liberali (LU-VE Group) en Daniele Stolfo (Refrion) waarmee de overname door LU-VE van 75% van Refrion voor iedereen zichtbaar werd.

bitzer1.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 95 – november 2022
Bitzer is meer dan een compressorfabrikant

Tijdens de eerste dag van Chillventa nodigt Bitzer traditiegetrouw de pers uit voor een round up. Telkens opnieuw vallen er belangrijke nieuwtjes te noteren. Het was dit jaar niet anders.

chillventa224.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 95 – november 2022
Chillventa 2022 – Succes over de hele lijn!

Chillventa 2022 gaat de geschiedenisboeken in als een succesvolle feesteditie. Niet omdat er een jubileum of een bijzondere gebeurtenis werd gevierd, maar gewoon omdat het weer mocht! Meer nog dan ooit tevoren bevestigde Chillventa zijn status van dé HVACR-vakbeurs voor Europa, en bij uitbreiding misschien zelfs wereldwijd. En nooit eerder was de deelname van Belgische professionals zo groot.

chillventanteaserpressreleaseeingangost.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 94 – september 2022
Chillventa 2022 – Verwachtingen zijn hooggespannen!

Nürnberg Messe maakt zich op voor dé Europese bijeenkomst van koeling, airconditioning, ventilatie en warmtepompen. Van 11 tot 13 oktober 2022 worden alle hallen van het beursterrein ingenomen door Chillventa. Het is inmiddels alweer vier jaar geleden dat de vorige editie plaatsvond – de digitale beurs van 2020 buiten beschouwing gelaten – en het belooft op alle vlak een topeditie te worden. In 2018 kwamen 1.019 exposanten en 35.490 professionele bezoekers naar Nürnberg, waarvan meer dan de helft internationaal. De HVACR-markt hunkert naar deze beurs. De noodzaak om eindelijk weer face-to-face zakelijke contacten te leggen en trends, oplossingen en kennis met elkaar te delen is groter dan ooit tevoren.