batibouwdsc6020.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 96 – februari 2023
De schildpad krijgt een duurzame kant

Na alle problemen door corona is Batibouw terug op zijn vertrouwde tijdstip en zijn vertrouwde plek. De organisatie heeft deze nieuwe start aangegrepen om de beurs aan te passen aan de huidige noden. Batibouw 2023 wordt dus compacter en duurzamer. Ook de beursbeleving evolueert: de kandidaat-bouwer wordt in de media overstelpt met informatie; Batibouw wil daarom een leidraad bieden. De nadruk ligt meer dan ooit op beleving en inspiratie.

ishfairvisitorsps11.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 96 – februari 2023
Ontmoetingsplaats voor de sector

Als het digitale experiment van ISH 2021 iets geleerd heeft, dan is het wel dat een virtuele vakbeurs geen volwaardig alternatief kan zijn voor een fysiek evenement. De beursorganisatie is dan ook erg tevreden dat ISH, de grootste HVAC-beurs ter wereld, weer kan doorgaan op haar vertrouwde plek in de beursgebouwen van Frankfurt. Bovendien komt deze beurs meer dan ooit gelegen: door de dubbele uitdaging van de energiecrisis en de energietransitie is er nood aan een ontmoetingsplaats voor de sector om van gedachten te wisselen over innovaties en oplossingen. ISH wil dan ook haar functie als forum ten volle waarmaken.

luvechillventa2.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 95 – november 2022
LU-VE maakt het nieuws

Tijdens Chillventa was het bijzonder druk op de stand van LU-VE. Dat mag niet verbazen, want naast verschillende types warmtewisselaars werd er ook heel wat nieuws gedeeld. Het meeste aandacht kreeg de handdruk tussen Matteo Liberali (LU-VE Group) en Daniele Stolfo (Refrion) waarmee de overname door LU-VE van 75% van Refrion voor iedereen zichtbaar werd.


Luyten Airco november 2022 - februari-maart 2023
bitzer1.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 95 – november 2022
Bitzer is meer dan een compressorfabrikant

Tijdens de eerste dag van Chillventa nodigt Bitzer traditiegetrouw de pers uit voor een round up. Telkens opnieuw vallen er belangrijke nieuwtjes te noteren. Het was dit jaar niet anders.

chillventa224.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 95 – november 2022
Chillventa 2022 – Succes over de hele lijn!

Chillventa 2022 gaat de geschiedenisboeken in als een succesvolle feesteditie. Niet omdat er een jubileum of een bijzondere gebeurtenis werd gevierd, maar gewoon omdat het weer mocht! Meer nog dan ooit tevoren bevestigde Chillventa zijn status van dé HVACR-vakbeurs voor Europa, en bij uitbreiding misschien zelfs wereldwijd. En nooit eerder was de deelname van Belgische professionals zo groot.

chillventanteaserpressreleaseeingangost.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 94 – september 2022
Chillventa 2022 – Verwachtingen zijn hooggespannen!

Nürnberg Messe maakt zich op voor dé Europese bijeenkomst van koeling, airconditioning, ventilatie en warmtepompen. Van 11 tot 13 oktober 2022 worden alle hallen van het beursterrein ingenomen door Chillventa. Het is inmiddels alweer vier jaar geleden dat de vorige editie plaatsvond – de digitale beurs van 2020 buiten beschouwing gelaten – en het belooft op alle vlak een topeditie te worden. In 2018 kwamen 1.019 exposanten en 35.490 professionele bezoekers naar Nürnberg, waarvan meer dan de helft internationaal. De HVACR-markt hunkert naar deze beurs. De noodzaak om eindelijk weer face-to-face zakelijke contacten te leggen en trends, oplossingen en kennis met elkaar te delen is groter dan ooit tevoren.


Beijer Ref maart 2023
4d_4.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 94 – september 2022
Mostra Convegno 2022

Van 28 juni tot 1 juli 2022 vond in Fiera Milano de 42ste editie van de Mostra Convegno Expocomfort plaats, een van de belangrijkste HVAC-beurzen in Europa. Na een aarzelende start op de eerste beursdag (geen overvolle metrostellen maar opvallend veel lege zitplaatsen) werd vanaf de tweede dag een versnelling hoger geschakeld en voelde de beurs terug aan als de vorige editie in 2018. Aan de fysieke beurs werd nog een digitaal vervolg gebreid tot 6 juli.

dsc6020.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Batibouw keert terug

Na een digitale editie in 2021 keert Batibouw terug als volwaardige fysieke beurs in de zomer van 2022. De verschuiving naar de latere datum was ingegeven door de coronamaatregelen, die het praktisch ondoenbaar maakten om de beurs in de vertrouwde periode te laten doorgaan. De organisatie was echter vastbesloten om opnieuw een fysieke editie te houden, zodra de omstandigheden het toelieten. Zoals Frédéric François van beursorganisator Fisa het uitdrukte: “Batibouw was het laatste grote evenement voor de lockdown en de coronabeperkingen. We hielden eraan om opnieuw het eerste evenement te zijn zodra de beperkingen werden opgeheven.”

cr218.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 92 – februari 2022
C&R 2021 bewijst de meerwaarde van fysieke vakbeurzen

De airconditioning en refrigeration vakbeurs C&R mocht tussen 16 tot 19 november 2021 meer dan 34.000 bezoekers verwelkomen in IFEMA Madrid. Meer dan 300 bedrijven konden een mooi beeld schetsen van de hedendaagse HVACR-markt waarbij – zoals verwacht – sterk de nadruk werd gelegd op dé thema’s die de komende jaren zullen beheersen: duurzaamheid en energie-efficiëntie.


Climalife maart 2023
sifa21sfeer1.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 92 – februari 2022
SIFA… eindelijk terug!

Met meer dan 3.700 professionele bezoekers mag de driedaagse vakbeurs SIFA – Le Salon du Froid et de ses Applications terugblikken op een geslaagde editie. Ruim 130 exposanten stelden een honderdtal producten voor, waarbij naast de onafscheidelijke duurzaamheid en energie-efficiëntie ook veel aandacht uitging naar oplossingsgericht ontwerpen van koelinstallaties. Vakmanschap wijst de weg naar de koelsystemen van de toekomst.

refrigerasfeer29.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 92 – februari 2022
Refrigera 2021 – Enthousiasme en optimisme

Weken voor aanvang van de B2B-beurs Refrigera in Bologna van 3 tot 5 november 2021 schreeuwde de organisatie het van de daken. “De tweede editie van Refrigera wordt de eerste fysieke vakbeurs voor de volledige koudeketen ná corona.” Ondertussen weten we beter. Zullen er ooit postcorona tijden komen? Geen kat die het weet, maar het enthousiasme en de drang naar kennisdeling van zowel exposanten als bezoekers laten het allerbeste verhopen voor de beurssector in 2022. In dit nummer lees je ook nog het verslag van onze beursbezoeken aan SIFA in Parijs en C&R in Madrid, met telkens dezelfde vaststelling: de koelindustrie heeft tijdens de moeilijke periode niet stilgezeten en voelt de drang om al die nieuwigheden te presenteren. En te weten dat de twee grote HVAC-beurzen in Europa – Mostra Convegno in Milaan en Chillventa in Nürnberg – er nog moeten aankomen.

2_36.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 87 – november 2020
Bitzer @ Chillventa eSpecial

Traditiegetrouw is Bitzer een toonaangevende exposant tijdens Chillventa. Zo is het iedere twee jaar weer uitkijken naar Bitzer’s Refrigerant Report, ondertussen al aan zijn 21ste editie toe. Het was niet anders tijdens Chillventa eSpecial, waar


CC Happening 2023