patinoire.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
11.000 liter Greenway® Neo N zorgt voor meer veiligheid en duurzaamheid bij de Olympische schaatsbaan van Luik

VMA Refrigeration en de stad Luik kiezen voor de energiedrager met biologische 1,3-propaandiol van Climalife ter vervanging van alkali.

beijerrefturnhout3.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
CO2 als oplossing in proces koeling

Surface Treatment NV in Turnhout is een anodiseerbedrijf met de focus op het aanbrengen van hoogwaardige coatings op aluminium en zijn legeringen ten behoeve van industriële toepassingen. Het is een proces waarbij heel wat energie wordt omgezet in warmte en waarbij automatisch de vraag komt naar koeling binnen het productieproces. Op uitdrukkelijke vraag van Surface Treatment NV moet dit op een duurzame en future proof manier gebeuren. Geen probleem voor installatiebedrijf Keysers Koeltechniek en distributiepartner Beijer Ref Belgium die een koelinstallatie met een CO2 chiller van SCM Frigo en een gaskoeler van LU-VE ontwierpen.

proviflow2.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Proviflow – Ecologische en economische meerwaarde

Zeg niet zomaar glycol tegen Proviflow. Op het eerste zicht lijkt het een flauwe opener, maar doe de moeite om verder te lezen en het zal al veel minder flauw lijken. Ondertussen zal ook duidelijk worden dat de chemische industrie helemaal niet zo vervuilend is als vaak wordt gedacht, maar dat het een sector is die voorop loopt in verduurzaming.


Luyten-Airco rectangle februari/mei/juni 2022
luve5.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
LU-VE zet volop in op duurzame innovatie

Iedereen die de internationale HVACR-nieuwsbrieven leest, kan niet naast LU-VE kijken. Met de regelmaat van de klok verschijnen berichten over nieuwe producten of acquisities. Ook over de bedrijfscijfers wordt transparant gecommuniceerd, en daaruit blijkt dat de innoverende bedrijfsfilosofie van de Italiaanse fabrikant voor een solide basis zorgt. Cool & Comfort werd uitgenodigd in het Benelux-hoofdkantoor in Breda en mocht de Italiaanse dynamiek zelf ontdekken.

kngeel4xrefraunit.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Inhouse diepvriesinstallatie op CO2 optimaal redundant en bedrijfszeker (24/04/22)

Op vraag van een farmaproducent creëerde een wereldwijd opererende logistieke dienstverlener een klantspecifieke setting op één van haar sites in ons land. Voor de firma Lemcool uit Lier was dit niet het eerste CO2-diepvriescel-farmaproject in een bestaand gebouw, wel het eerste waarbij een constante temperatuur van -30°C én een zeer hoge redundantie van de volledige installatie werden vereist. De keuze van de componenten gebeurde in nauwe samenwerking tussen Lemcool en Heytec.

linumfermodstockagefacil.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
“Fermod is de servicepartner van de koeltechnieker”

Met Fermod – één van de Europese pioniers en marktleiders inzake koelmeubelbeslag – beschikt Linum Group over een merk dat alle typische serviceartikelen zoals bv. sluitwerk en scharnieren in huis heeft. “En met Fermostock bieden we het meest complete en performante gamma rekken, met voor elke koelcel de meest geschikte oplossing”, zegt Jan Vanderbeke, CEO van Fermod en van Linum Group.


Climalife rectangle juni 2022
testo3.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Testo ProCool voor de koeltechnieker

Na de succesvolle lancering van ProHeat in 2020, zet Testo met ProCool een volgende stap in de digitalisering van attesten. De twee mobiele tools komen samen in TestoPro+, een gebruiksvriendelijk en performant online platform voor de HVAC-installateur. Hiermee kunnen installatiebedrijven, ongeacht het aantal werknemers, hun werk beter organiseren en de interventies digitaliseren. Omdat klimaatbehandeling en ventilatie door elkaar lopen is Testo nu al volop bezig om in de nabije toekomst Testo Pro+ verder uit te breiden.