frigro1.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 96 – februari 2023
Frigro Netwerkt – ‘Actuele laag GWP-oplossingen’

Met de “Frigro Netwerkt” evenementen koppelt Frigro, groothandel en kennispartner voor warmtepompen, koelinstallaties en isotherme panelen uit Moorsele, het nuttige aan het aangename. Met aftrap in de late namiddag krijgen eerst enkele gastsprekers het podium om hun visie en ervaringen te delen rond een specifiek thema. Hierna worden de aanwezigen uitgenodigd voor een informeel netwerkmoment in een aangename sfeer en uitgebreide catering. Hierbij krijgt men de kans om zowel met de gastsprekers als met hun vertrouwde Frigro contactpersonen bij te praten over tal van onderwerpen. Deze succesvolle formule werd door corona noodgedwongen even gepauzeerd, maar nu engageert Frigro zich opnieuw om per jaar vier sessies, gelinkt aan actuele thema’s, te organiseren.

emersonnewcool6.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 96 – februari 2023
The New Cool van Emerson in Aalst

Eind vorig jaar lanceerde Emerson onder de titel The New Cool de nieuwe Copeland CO2 scroll technologie. Deze innovatieve oplossing voor koelsystemen verlaagt de systeem- en installatiekosten en de bedrijfs- en onderhoudskosten. Een van de eerste toepassingen in Europa werd begin dit jaar in de nieuwe kaaswinkel van Korboo Cheese Masters in Aalst geplaatst. Na bijna een jaar klinkt het unaniem bij fabrikant, distributeur, installateur en eindgebruiker dat de koelinstallatie alle beloftes waarmaakt.

shopconnectcairox.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 95 – november 2022
Plenion – Software op maat van de installateur

Efficiënt, flexibel, eenvoudig, snel, betrouwbaar, doeltreffend, up-to-date, ondersteuning... We kunnen nog een tijdje doorgaan, maar dit zijn alvast enkele sleutelwoorden die de software van Plenion voor de koeltechnische sector omschrijven. Doordat alle processen met elkaar verbonden worden, moet je maar één keer alle gegevens invoeren. Bovendien is het ook software die op mensenmaat werd geschreven, en hierdoor ook perfect bruikbaar voor de koeltechnische installateur die alleen of met enkele medewerkers software zoekt die waarmaakt wat wordt beloofd: slimmer, beter en sneller werken.


Beijer Ref maart 2023
emersoncontroller.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 95 – november 2022
New Copeland CO2-scrollcompressortechnologie geeft retailkoeling een boost

Met ‘het nieuwe cool’ belooft Emerson niets minder dan een heruitvinding van CO2-koeling: een verminderde systeemcomplexiteit wordt gecombineerd met aanzienlijke voordelen in energie-efficiëntie, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Eric Winandy, Director OEM Solutions Development and Sales bij Emerson, legt de technische details uit.

berton5.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 95 – november 2022
Diepvriescel met Panasonic CO2-units

De retailsector heeft de voorbije jaren aangetoond dat het noodzakelijk is om snel te schakelen. Slaat de consument aan het hamsteren? Bevoorraden. Ingrediënten populair omdat ze gebruikt werden door een TV-kok? Bevoorraden. Om de logistieke operaties in goede banen te leiden, moet je over voldoende (temperatuurgecontroleerde) opslagruimte beschikken. Zo heeft Colruyt Group in Lot een huurloods uitgerust met een diepvriescel. Samen met koeltechnisch installatiebedrijf Berton Koeltechniek werd een duurzame, energie-efficiënte en betrouwbare oplossing gekozen met transkritische CO2-units van Panasonic.

beijerrefcubo2smartbooster2.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 95 – november 2022
Compacte en ecologische condensing units voor de kleine retailer

Met de SCM Frigo Cubo 2 condensing unit biedt Beijer Ref Belgium compacte en handige oplossingen aan (zowel binnen- als buiten) voor Belgische retailers. Met hun capaciteit van 0,5 tot 50kW bij -10° C hebben deze units een zeer kleine ecologische voetafdruk. Ze zijn perfect geschikt voor omgevingen waar de ruimte schaars is en waar elke vierkante meter telt.


Luyten Airco november 2022 - februari-maart 2023
bitzergreenpoint1opening.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 95 – november 2022
Bitzer opent Green Point voor Benelux

Performante toestellen afleveren is maar een deel van het verhaal. Een goede service en dienst-na-verkoop zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat de vooropgestelde prestaties ook gegarandeerd blijven op lange termijn. Bitzer, de toonaangevende fabrikant van compressoren, heeft daarom een wereldwijd netwerk van service centra uitgebouwd, de Green Points. Begin oktober werd het Green Point voor de Benelux geopend in Ridderkerk, net bezuiden Rotterdam.

leclercpic1.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 95 – november 2022
De Leclerc Express in Moissac, Frankrijk optimaliseert met Solstice® L40X de totale eigendomskost van zijn koelinstallatie

“Het kiezen van een koelinstallatie is tegenwoordig geen gemakkelijke opgave om de kosten te optimaliseren en een betrouwbaar en duurzaam systeem te hebben voor het bewaren van levensmiddelen,” verklaart Régis Plet, die verantwoordelijk is voor de werkzaamheden in de nieuwe Leclerc Express winkel in Moissac.

heytecmivaskvttransitzone_1.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 95 – november 2022
Bedrijfszeker koelen van verpakkingsklare chocoladeproducten

Bij maatwerkbedrijf Mivas uit Lier werden recent een magazijn en transitzone uitgerust met koeltechnische apparatuur voor het opslaan van verpakkingsklare chocoladeproducten. Bedoeling was de temperatuur en de vochtigheid te beperken tot resp. 16°C en 60%. Hiervoor opteerde HVAC-installatiebedrijf KVT uit Lier – in overleg met Heytec – voor het telkens combineren van een Bitzer Ecostar condensing unit en een verdamper van 25 kW.


Climalife maart 2023
carrierrefriglemcoolretailopendiepvrieseiland.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 95 – november 2022
“De perfecte match voor elk koeltechnisch project in de retail”

Zelfstandige retailers werken vaak samen met een vaste regionale koeltechnische firma. Deze ondernemers hebben doorgaans langdurige partnerships. De levensduur van de koeltechnische inrichting van hun supermarkt of winkel hangt nu eenmaal af van diens adequate servicedienstverlening. Carrier geeft koeltechnische bedrijven – zoals bv. de firma Lemcool uit Lier – niet enkel de ruimte om de relatie met hun klant-ondernemer te blijven verzorgen, maar koppelt desgewenst ook een directe lijn met deze producent van energiezuinig koelmeubilair.

tecumseh31.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 94 – september 2022
Tecumseh, een toekomstgerichte ontwikkelingsstrategie

Na een periode van stagnatie, kent de koeltechniek nu een snelle ontwikkeling, omwille van het milieubeleid en de klimaatdoelen die daaruit voortvloeien. Om daarop in te spelen, moeten de bedrijven uit de sector snel de juiste technische keuzes maken. Op dit vlak staat de wereldspeler Tecumseh, en dan vooral het Europese filiaal ervan, bijzonder sterk. Dat stelt de firma in staat om oplossingen zoals compressoren en condensorgroepen te ontwikkelen die beantwoorden aan de huidige en toekomstige vereisten van de gebruikers, meer bepaald wat betreft rendement en het gebruik van laag-GWP1 koelmiddelen.

provironhalvemaan1a.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 94 – september 2022
Indirecte koeling voor bottelarij

In de vorige editie van Cool&Comfort stelden we u het bedrijf en de producten van Proviron voor. In dit vervolgartikel gaan we in op een praktische toepassing: de koelinstallatie van de bottelarij van brouwerij De Halve Maan in Brugge.


CC Happening 2023