compress2000awfinstallingproduct.jpg

COMPANY NEWS  
Cool and Comfort 100 – februari 2024
Compacte oplossing van Bosch

Om de energietransitie te doen slagen, moeten we massaal overschakelen op warmtepompen. Dat is echter alleen maar mogelijk als de toestellen ook compact en installatievriendelijk genoeg zijn om op grote schaal te worden ingezet. Al te veel mensen aarzelen nog om voor deze techniek te kiezen omdat ze vrezen dat een overschakeling te omslachtig zou zijn. Verwarmingsfabrikant Bosch wil hier een oplossing voor bieden, en heeft dan ook de Compress 2000 AWF Full Monoblock uitgebracht. Deze lucht-water warmtepomp heeft namelijk geen binnenunit nodig, wat plaats en installatietijd bespaart. Dankzij de hoge prestaties en een scherpe prijs heeft dit toestel een bijzonder aantrekkelijke combinatie van troeven.

thermocomfort2gebouw.jpg

COMPANY NEWS  
Cool and Comfort 99 – november 2023
Klaar voor de energietransitie

De warmtepomp zit in de lift, en dat heeft alles te maken met het plan van de Europese Commissie voor een koolstofneutrale EU tegen 2050 . Daartoe moet gebouwenverwarming overschakelen op uitstootvrije systemen, en een warmtepomp is dan een voor de hand liggende keuze. Thermo Comfort, de specialist voor innoverende klimaatsystemen binnen de Engels Groep speelt hier volop op in. Door de sterke groei van de activiteiten werd een verhuis uit Antwerpen naar een ruimere vestiging in Malle noodzakelijk. Dit ingrijpend gerenoveerd pand is tegelijk ook een staalkaart van de technieken die Thermo Comfort aanbiedt.

luve1.jpg

COMPANY NEWS  
Cool and Comfort 99 – november 2023
Succesvolle LU-VE relatiedag

Op woensdag 20 september 2023 organiseerde LU-VE in Kamerik (Nederland) de jaarlijkse relatiedag voor de klanten en partners uit België en Nederland. Met bijna 100 deelnemers was het weer een schot in de roos. In tijden dat eventorganisators het steeds moeilijker krijgen om publiek te mobiliseren, mag LU-VE elk jaar meer deelnemers verwelkomen. Dat mag geen toeval heten, want LU-VE heeft het mooi geregeld: een vaste datum (de derde woensdag van september), elk jaar een locatie met catering die uitnodigt om erbij te zijn, maar vooral een verstandig opgebouwd programma met externe sprekers die garant staan dat de deelnemer nieuwe inzichten krijgt in de koudetechniek.


Luyten Airco rectangle 2023 / 2024