bitzeriqmodulcmrc02.jpg

PRODUCTSPOT  
Cool and Comfort 101 – mei 2024
Digitale sturing voor zuigercompressoren

Compressorfabrikant Bitzer zet nieuwe standaarden in het beheer van zuigercompressoren. Vanaf 1 januari 2024 worden alle Ecoline zuigercompressoren van de C3 serie die in de fabriek in Schkeuditz van de band lopen, uitgerust met de nieuwe generatie IQ Module CM-RC-02. Dat vereenvoudigt en optimaliseert de installatie, werking en onderhoud van de compressor. Tegelijk is het ook gemakkelijker om de compressor in een bestaande installatie te integreren.

lgartcool66kwbeige.jpg

PRODUCTSPOT  
Cool and Comfort 95 – november 2022
Residentiële airconditioner in een stijlvol beige jasje

Met de nieuwe LG ARTCOOL Beige (6.6 kW) bewijst LG dat een airconditioner subtiel stijlvol kan zijn en tegelijkertijd een ruimte optimaal kan laten ademen. Deze airconditioner met DUAL Inverter die beige kleurt, hoort perfect thuis in de woonkamer, de eetkamer, home office... Opmerkelijk zijn o.m. de lage geluidsniveaus en de Active Energy Control-functie die het mogelijk maakt om het niveau van energieverbruik te monitoren.

labelmaxmp1mittablet2.jpg

PRODUCTSPOT  
Cool and Comfort 92 – februari 2022
Mobiele oplossingen voor signalisatie

In een industriële omgeving is het van belang dat alle onderdelen duidelijk gelabeld zijn. Het gaat dan niet alleen om algemene waarschuwingen of veiligheidsinfo; een technicus die een ingreep wil uitvoeren moet ook weten waar elk onderdeel voor dient. Zeker waar er in de loop van de jaren al enkele wijzigingen zijn opgetreden, kan dat een probleem zijn. De Antwerpse firma Safety Science heeft een reeks toestellen in het gamma, waarmee slijtvaste zelfklevende vinyl labels naar keuze kunnen worden afgedrukt en op maat worden uitgesneden. Nu komt daar een draagbare vinylprinter bij, die ook op de werf gebruikt kan worden.


Fermod rectangle mei 2024
linumfermodfermostockrekken.jpg

PRODUCTSPOT  
Cool and Comfort 91 – november 2021
Koeltechnische servicemarkt leeft weer op

Met enkele sectorgerichte overnames in de voorbije jaren is Linum Group uit Kuurne uitgegroeid tot een grote speler in de markt van installatiemateriaal en after-sales-serviceartikelen voor HVAC, koeling, grootkeuken en (intra)logistiek. Nu de horeca en retail na de corona lockdown heropleven, neemt o.a. de vraag naar typische serviceartikelen zoals het koelmeubelbeslag van Fermod een hoge vlucht.

homecomfortmotherdaughter.jpg

PRODUCTSPOT  
Cool and Comfort 91 – november 2021
Gezond binnenklimaat met de CASA R reeks

De Swegon CASA R is een compacte ventilatie-unit met warmtewiel voor residentiële en kleinere commerciële toepassingen. Vraaggestuurde vochtregeling is standaard, extra sensoren, zoals CO2 of VOC-voelers, kunnen rechtstreeks in de unit gemonteerd worden. Kortom een veelzijdig en kwalitatief toestel in een compacte uitvoering.

airsolutionawhpr32iwtpc02.jpg

PRODUCTSPOT  
Cool and Comfort 91 – november 2021
LG Therma V – Voor nieuwbouw en renovatie

Met de Therma V lucht-water warmtepompen op R32 levert LG een reeks oplossingen voor zowel nieuwbouw als renovatie. De warmtepompen onderscheiden zich door een hoge energie-efficiëntie, hun betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijk concept. Dankzij een verstandig ontwerp zijn ze bovendien eenvoudig te installeren en te onderhouden.


Climalife rectangle mei 2024
fieldpiecesm480vtoep01.jpg

PRODUCTSPOT  
Cool and Comfort 90 – september 2021
Nieuwe verdeler Fieldpiece koeltechniek in België

Euro-Index houdt continu de vinger aan de pols om het aanbod af te stemmen op de behoeften van de markt. Om in te spelen op de steeds grotere vraag naar koeltechniek en warmtepompen, werd er een samenwerking aangegaan met Fieldpiece, dé fabrikant en marktleider in de Verenigde Staten van koeltechnische meetapparatuur die nu ook zij n intrede doet op de Europese markt.

36990600open.jpg

PRODUCTSPOT  
Cool and Comfort 90 – september 2021
Eerste magnetische vuilafscheider voor warmtepompen

RBM is een gerespecteerd merk in de verwarmingswereld, maar nog niet in de koelsector. Met de nadruk op ‘nog niet’, want deze Italiaanse fabrikant van hoogwaardige messing en kunststof componenten voor verwarmings- en sanitaire installaties heeft zich de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd in van producten voor de bescherming van het water in verwarmings- en koelinstallaties. RBM stelt een gamma van vuilfilters, luchtafscheiders en waterbehandelingsproducten (gaande van ¾”- tot DN150-aanslutingen) voor die allen bijdragen aan de kwaliteit van het installatiewater. De nieuwste ontwikkeling in het gamma van vuilfilters is de eerste magnetische vuilafscheider specifiek voor warmtepompen. Hiermee verlengt de eigenaar niet alleen de levensduur van zijn warmtepompinstallatie en wordt uitval sterk beperkt, maar zorgt de magnetische vuilafscheider ook voor significante energiebesparingen tegenover een klassieke vuilafscheider of magnetische vuilafscheider. “Spreek dus niet van een kost maar van een investering”, klinkt Maurizio D’Astolfo overtuigd.

cc90gmigroup.jpg

PRODUCTSPOT  
Cool and Comfort 90 – september 2021
Gservice – Flexibiliteit vanuit een standaardpakket

Hoe zet je als installatiebedrijf je mensen en middelen zo optimaal mogelijk in? Hoe verlaag je je bedrijfskosten door een verhoogde efficiëntie bij verkoop, planning, facturatie, stockbeheer, nacalculatie, enz.? Het antwoord is simpel: bedrijfssoftware die is ontworpen met oog voor de specifieke behoeften van koeltechnische installatiebedrijven. GMI group heeft de boodschap opgepikt en configureert haar software naar de werking van het installatiebedrijf waarbij alle toepassingen met elkaar worden verbonden. Belangrijk voordeel is dat dit gebeurt op een Microsoft-platform.


Luyten Airco rectangle 2023 / 2024
cglpfoto.jpg

PRODUCTSPOT  
Cool and Comfort 90 – september 2021
Vaccineer de binnenlucht met UV-Pure

De wereldwijde pandemie duurt nu al meer dan een jaar. AirVision draagt zijn steentje bij om de situatie te verbeteren met innoverende techniek. Er is geen wondermiddel tegen het coronavirus, maar op basis van hun ervaring in luchtzuivering en ventilatie brengt het bedrijf een serie slimme en handige oplossingen uit in de strijd tegen het virus.

nh3condenser2.jpg

PRODUCTSPOT  
Cool and Comfort 89 – mei 2021
Friterm luchtgekoelde condensoren

Friterm biedt drie modellen van standaard luchtgekoelde condensoren aan. De vermogens gaan van 10-1430 kW voor horizontale/verticale universele condensoren, 106-2170 kW voor V-types en 6-56 kW voor commerciële condensoren volgens EN327. Productselectie voor verschillende omstandigheden verloopt eenvoudig door de Friterm Product Selection Software (FSP). De standaard luchtgekoelde industriële en commerciële condensoren zijn gekeurd door Eurovent Certita.

globallpoutdoor.jpg

PRODUCTSPOT  
Cool and Comfort 89 – mei 2021
High-tech made in Belgium

Sinds enkele decennia actief onder het merk P. Lemmens en vervolgens succesvol geïntegreerd in de Swegon Group, assembleert de fabriek in Gembloux hoogwaardige ventilatieproducten, “made in Belgium” en bestemd voor de Europese markt. De lancering van het nieuwe Global-gamma begin 2017 was synoniem met een reeks investeringen op de site die bedoeld waren om de productiecapaciteit en de menselijke en technische middelen voor de R&D te uitbreiden. Het resultaat: een breed en resoluut modern gamma dat gebruik maakt van de nieuwste technologieën en materialen.

ventilairuniflexinstort.jpg

PRODUCTSPOT  
Cool and Comfort 89 – mei 2021
Economisch en zorgeloos ventileren aan 2,5 m/s

In 2010 bracht Ventilair Group als pionier het universeel flexibel luchtverdeelsysteem Uniflexplus+ voor ventilatie op de markt. Het zorgt voor een correcte toe- en afvoer van ventilatielucht – zowel voor systeem C als systeem D. “Installateurs en (ver)bouwers verkiezen Uniflexplus+ boven andere systemen omwille van de kwaliteit, de flexibiliteit en het installatiegemak”, aldus Steven Braekeveldt, Product Manager Ventilair Group België. “Met oog op de toekomst ontwikkelde Ventilair Group een nieuwe slangdiameter, waarmee ventileren met een luchtsnelheid van 2,5 m/s gepromoot wordt.”

1_64.jpg

PRODUCTSPOT  
Cool and Comfort 89 – mei 2021
Gservice – Bedrijfssoftware voor installatiebedrijven

Installeren is al lang niet meer wat het vroeger was. Steeds meer factoren spelen mee voor de verkoop, planning, facturatie, stockbeheer, ondersteuning, samenwerkingen, noem maar op. Performante bedrijfssoftware voor installatiebedrijven wordt een must om een maximaal rendement te halen uit de inzet van medewerkers en middelen. GMI group heeft zich toegelegd op de automatisering van bedrijfsactiviteiten in de installatiemarkt met softwareoplossingen die configureerbaar zijn per organisatie, want geen enkel installatiebedrijf is identiek.

haoriantraciet.jpg

PRODUCTSPOT  
Cool and Comfort 88 – februari 2021
Een kleur die past bij het interieur

Het Haori wandmodel van Toshiba biedt voor het eerst de mogelijkheid voor de gebruiker om zelf te bepalen hoe de airco wordt afgewerkt. Of er nu gekozen wordt voor ingetogen grijs, stijlvol antraciet of voor een meer opvallende kleur, het is allemaal mogelijk met de Haori. De textielhoes die over de kap bevestigd zit, kan immers makkelijk uitgewisseld worden.

living.jpg

PRODUCTSPOT  
Cool and Comfort 88 – februari 2021
Energiezuinig verwarmen en koelen

Warmtepompfabrikant General breidt zijn gamma van Multisplit lucht-luchtwarmtepompen uit met de nieuwkomers Free Multi 3, 4 & 5 met koelmiddel R32. Dat zorgt ervoor dat je nu tot wel vijf verschillende ruimtes kan verwarmen en koelen met één buitenunit en met een laag milieu-impact.

2_38.jpg

PRODUCTSPOT  
Cool and Comfort 87 – november 2020
Daikin Mini VRV 5S – Duurzaam, veilig en eenvoudig

Op 22 oktober organiseerde Daikin Belux zijn eerste digitaal lanceringsevenement ‘The Future is Blue” naar aanleiding van de lancering van de Mini VRV 5S in België en het Groothertogdom Luxemburg. “Om verschillende redenen is dit de meest

isomastersconfiguratorfoto2.jpg

PRODUCTSPOT  
Cool and Comfort 85 – mei 2020
Online 3D-configurator van koelcelproducent isomasters blijkt grote hulp voor koeltechniekers

Isomasters, het bedrijf uit Waregem dat modulaire koel- en vriescellen levert aan erkende koeltechniekers, lanceerde in november een opmerkelijke online 3D-configurator. De online tool slaat duidelijk aan bij koeltechniekers. Dat mag niet verbazen:

testo400foto1.jpg

PRODUCTSPOT  
Cool and Comfort 85 – mei 2020
Universele klimaatmeter testo 400

De testo 400 is een universeel meetinstrument voor de HVAC-installateurs. Hiermee worden de klimaat-, ventilatie- en behaaglijkheidsparameters met slechts één instrument gemeten, geanalyseerd en gedocumenteerd, en dit eenvoudig, comfortabel en

1pipes.jpg

PRODUCTSPOT  
Cool and Comfort 82 – september 2019
Testwinnaar: Armaflex-isolatiemateriaal vermindert het risico van corrosie onder de isolatie (CUI)

Het erkende corrosie-instituut InnCoa heeft vijf verkrijgbare isolatiesystemen onderzocht op hun vermogen om corrosie onder de isolatie te beperken. ArmaFlex behaalde in een CUI-test het beste cijfer en was de duidelijke winnaar van het

pic190207kleidungersttesten3.jpg

PRODUCTSPOT  
Cool and Comfort 81 – mei 2019
Textielmanagement voor werkkleding van MEWA leren kennen

Zorgt de opvolging van uw medewerkers’ werkkleding voor teveel rompslomp? Wilt u uw kostbare tijd besteden aan de kern van uw activiteit? Maar wilt u er tegelijkertijd wel zeker van zijn dat iedereen in het bedrijf comfortabel en representatief