daikinugent1solome.jpg

VENTILATION  
Cool and Comfort 96 – februari 2023
Daikin ventilatiesysteem in faculteit Dierengeneeskunde (UGent)

De faculteit Dierengeneeskunde van UGent draagt tot wijd buiten onze landsgrenzen een ijzersterke reputatie. Wie daaraan twijfelt, moet maar eens de parking oprijden en op de vele buitenlandse nummerplaten letten. In de categorie Veterinary Sciences staat de faculteit opnieuw op de eerste plaats in de ‘Shanghai Ranking of Academic Subjects’, een prestigieuze en internationale ranking van de beste universiteiten. De faculteit Dierengeneeskunde van UGent kampeert er zowat op de eerste plaats. Professoren, (aspirant-)dierenartsen, ondersteunend personeel, iedereen komt elke dag met diezelfde drive naar Merelbeke om alles uit de kast te halen om de patiënten de best mogelijke zorgen te geven. Gaat het nu om een paard, een hond, een reptiel of een hamster, sowieso komen ze in goede handen.

rensonhamme1boxwc.jpg

VENTILATION  
Cool and Comfort 96 – februari 2023
Efficiëntie door vraagsturing

Efficiënt ventileren is een evenwichtsoefening. Enerzijds moet er voldoende verse lucht worden toegevoerd voor een gezond binnenklimaat, anderzijds moeten de ventilatieverliezen en het energieverbruik zo laag mogelijk zijn, zeker in tijden van hoge energieprijzen. Met het vraaggestuurd C+ systeem heeft Renson een oplossing in huis die aan beide voorwaarden voldoet. Dat blijkt onder meer uit het voorbeeld van een woning in Hamme, waarbij de ventilatie gerealiseerd werd door de firma Yvick-Ventilatie.

dsc06875.jpg

VENTILATION  
Cool and Comfort 95 – november 2022
Ebm-papst event

Ebm-papst, de vooraanstaande fabrikant van ventilatoren, organiseerde een studiedag rond diverse aspecten van ventilatie. Dit was meteen ook de gelegenheid om een wissel van de wacht aan te kondigen. Ad van Nistelrooij geeft na een lange carrière bij de fabrikant de fakkel door aan Koen van Nistelrooij. Tijdens het event werden er een aantal seminars georganiseerd, die brede waaier van toepassingen van de ebm-papst producten illustreerden.


Climalife maart 2023
swegonwarmtewisselaars.jpg

VENTILATION  
Cool and Comfort 95 – november 2022
Sorptietechnologie : onmiskenbare voordelen

De GOLD RX luchtbehandelingskasten die uitgerust zijn met warmtewielen met een sorptiecoating, bieden aanzienlijke mogelijkheden voor vermindering van energie en koolstofemissie, terwijl ze ook een beter binnenklimaat garanderen. Maar wat maakt deze precies zo voordelig? Hier geven we een overzicht om te begrijpen waarom sorptietechnologie zo goed werkt, met speciale aandacht voor koeltoepassingen.

linumccthomasbossuytprihodamelle.jpg

VENTILATION  
Cool and Comfort 95 – november 2022
Linum wil zijn DNA en groeitraject ook Europees uitdragen

Thomas Bossuyt werd begin juli 2022 Commercial Director bij Linum en heeft inmiddels een goede helikopterview over de groep. Hij wil het vertrouwde familiale DNA van het bedrijf behouden maar heeft ook al enkele werven in kaart gebracht. Samen met CEO Jan Vanderbeke en zijn team wil hij de buitenlandse vestigingen verder uitbouwen en het logistieke succesverhaal van de groep doortrekken naar de andere bedrijfsprocessen.

airx2a.jpg

VENTILATION  
Cool and Comfort 94 – september 2022
AirX – Expertise over ventilatie ten dienst van de installateur

AirX is de partner van de installateur voor alle ventilatieprojecten. En wat AirX zo bijzonder maakt, is dat er evenveel energie in een project wordt gestoken als de eigen luchtgroepen worden geplaatst – AirX is sinds 2020 de exclusieve distributeur voor België van de luchtgroepen van de Zweedse fabrikant IV Produkt – of als de installateur liever vasthoudt aan zijn vertrouwd merk. Wat telt, is het eindresultaat: een perfect werkend ventilatiesysteem dat alle beloftes op het vlak van energie-efficiëntie, warmterecuperatie, betrouwbaarheid en prestaties waarmaakt.


Beijer Ref maart 2023
ducoinstallpro2022ducoflex.jpg

VENTILATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Naar een comfortabel, gezond en vooral groener binnenklimaat

The Future is Green. Zo luidt het credo van Duco dat voor een comfortabel, gezond en vooral groener binnenklimaat gaat. Het nieuwe kantorencomplex in aanbouw onderstreept de verdere groei van de ventilatiefabrikant. Op InstallPro pakt Duco uit met energetische ventilatieoplossingen voor nieuwbouw en renovatie. Met de lancering van vier nieuwe toestellen zet het bedrijf opnieuw een stap vooruit in de evolutie van zijn ventilatie-oplossingen.

hexainterior4.jpg

VENTILATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Discrete en elegante ventilatieroosters

In de huidige energiezuinige gebouwen is een ventilatiesysteem noodzakelijk om een gezond binnenklimaat te garanderen. In stijlvol interieur vormen de standaard ventielen en roosters echter een storend element. In dat geval bieden de ventilatiemondingen van Airmann een oplossing. Zij kunnen discreet in het plafond worden ingewerkt.

linumprihodabeenhouwerij.jpg

VENTILATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Textielkanalen van Prihoda zijn duurzaam en futureproof

Linum Group is sinds 2017 de exclusieve verdeler van de textielkanalen van Prihoda. Gezien het toenemende belang van ventilatie als niche in de bouwwereld werd recent – voor de Belgische en de Franse markt – de bedrijfsnaam van de Tsjechische fabrikant overgenomen. “Voortaan heeft elk bedrijf binnen Linum Group een eigen merk. Bij Linum (HVAC) is dat Alixo, bij Plastibac is het merk nu QUBB (Quality Bins & Boxes) en bij de firma Prihoda is dat uiteraard Prihoda”, aldus CEO Jan Vanderbeke.


Luyten Airco november 2022 - februari-maart 2023
ventilairuniflexplus69huisje.jpg

VENTILATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Uniflexplus+ 69 - De nieuwe standaard

Ventilair Group focust sinds 2005 op het aanbod van totaaloplossingen voor ventilatie. Specifiek in de woningbouw is, behalve de ventilatie unit, het luchtverdeelsysteem belangrijk. Daarom introduceerde Ventilair Group in 2008 Uniflexplus+, het eerste UNIverseel FLEXibel luchtverdeelsysteem op de Belgische markt. “Bevraging en werfbezoeken brachten enkele aandachtspunten en uitdagingen aan het licht. De introductie van Uniflexplus+ 69 is een nieuw verhaal met dezelfde originele kwaliteit”, zegt Steven Braekeveldt, Product Manager bij Ventilair Group Belgium.

classroomwithcompactair.jpg

VENTILATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Gezondere klaslokalen met Swegon schoolunits

Kinderen brengen tot een derde van hun dag op school door. Luchtkwaliteit en thermisch comfort zijn daarom cruciaal voor hun gezondheid en leervermogen. Swegon heeft hiervoor een breed gamma aan oplossingen ontwikkeld die in elk project kunnen worden toegepast.