leclercpic1.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 95 – november 2022
De Leclerc Express in Moissac, Frankrijk optimaliseert met Solstice® L40X de totale eigendomskost van zijn koelinstallatie

“Het kiezen van een koelinstallatie is tegenwoordig geen gemakkelijke opgave om de kosten te optimaliseren en een betrouwbaar en duurzaam systeem te hebben voor het bewaren van levensmiddelen,” verklaart Régis Plet, die verantwoordelijk is voor de werkzaamheden in de nieuwe Leclerc Express winkel in Moissac.

heytecmivaskvttransitzone_1.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 95 – november 2022
Bedrijfszeker koelen van verpakkingsklare chocoladeproducten

Bij maatwerkbedrijf Mivas uit Lier werden recent een magazijn en transitzone uitgerust met koeltechnische apparatuur voor het opslaan van verpakkingsklare chocoladeproducten. Bedoeling was de temperatuur en de vochtigheid te beperken tot resp. 16°C en 60%. Hiervoor opteerde HVAC-installatiebedrijf KVT uit Lier – in overleg met Heytec – voor het telkens combineren van een Bitzer Ecostar condensing unit en een verdamper van 25 kW.

carrierrefriglemcoolretailopendiepvrieseiland.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 95 – november 2022
“De perfecte match voor elk koeltechnisch project in de retail”

Zelfstandige retailers werken vaak samen met een vaste regionale koeltechnische firma. Deze ondernemers hebben doorgaans langdurige partnerships. De levensduur van de koeltechnische inrichting van hun supermarkt of winkel hangt nu eenmaal af van diens adequate servicedienstverlening. Carrier geeft koeltechnische bedrijven – zoals bv. de firma Lemcool uit Lier – niet enkel de ruimte om de relatie met hun klant-ondernemer te blijven verzorgen, maar koppelt desgewenst ook een directe lijn met deze producent van energiezuinig koelmeubilair.


Climalife maart 2023
luvechillventa2.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 95 – november 2022
LU-VE maakt het nieuws

Tijdens Chillventa was het bijzonder druk op de stand van LU-VE. Dat mag niet verbazen, want naast verschillende types warmtewisselaars werd er ook heel wat nieuws gedeeld. Het meeste aandacht kreeg de handdruk tussen Matteo Liberali (LU-VE Group) en Daniele Stolfo (Refrion) waarmee de overname door LU-VE van 75% van Refrion voor iedereen zichtbaar werd.

bitzer1.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 95 – november 2022
Bitzer is meer dan een compressorfabrikant

Tijdens de eerste dag van Chillventa nodigt Bitzer traditiegetrouw de pers uit voor een round up. Telkens opnieuw vallen er belangrijke nieuwtjes te noteren. Het was dit jaar niet anders.

chillventa224.jpg

BEURS  
Cool and Comfort 95 – november 2022
Chillventa 2022 – Succes over de hele lijn!

Chillventa 2022 gaat de geschiedenisboeken in als een succesvolle feesteditie. Niet omdat er een jubileum of een bijzondere gebeurtenis werd gevierd, maar gewoon omdat het weer mocht! Meer nog dan ooit tevoren bevestigde Chillventa zijn status van dé HVACR-vakbeurs voor Europa, en bij uitbreiding misschien zelfs wereldwijd. En nooit eerder was de deelname van Belgische professionals zo groot.


Luyten Airco november 2022 - februari-maart 2023
luve222a.jpg

EVENT  
Cool and Comfort 95 – november 2022
Kennis delen centraal op LU-VE relatiedag

Op woensdag 21 september organiseerde LU-VE Benelux in Breda een relatiedag voor klanten en partners. Naast informatie over de LU-VE Group zorgden boeiende gastsprekers voor een absolute meerwaarde door hun expertisen en inzichten te delen. Dat de Benelux een belangrijke markt is voor de LU-VE Group, bleek overduidelijk door de aanwezigheid van Matteo Liberali, CEO van de LU-VE Group. En wie er de volgende keren ook wil bij zijn, kan nu al de derde september van de komende jaren in zijn agenda markeren.

eurammon1.jpg

SYMPOSIUM  
Cool and Comfort 95 – november 2022
Succesvol eurammon Symposium 2022

“Natuurlijke koudemiddelen zullen een belangrijke rol spelen bij het creëren van een duurzame toekomst voor onze planeet.” Zo vat Rob Lamb van Star Refrigeration Ltd., voorzitter van de stuurgroep van eurammon, het voorbije symposium kort en krachtig samen. Het online event vond plaats van 4 tot 8 juli en werd bijgewoond door meer dan 500 deelnemers uit 29 landen. Onder hen ook vertegenwoordigers van overheidsorganisaties, NGO’s, opleidingsinstituten en de industrie. Hiermee heeft eurammon een van haar voornaamste taken weer met verve gespeeld, namelijk een platform creëren voor het uitwisselen van expertise en ervaringen en de aanvaarding van natuurlijke koudemiddelen te vergroten.

engelsgroupthermocomfortmalleccgebouw2.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
Cool and Comfort 95 – november 2022
Nieuwe hub Engels Group in Malle in gebruik

Voor de blijvende groei van Engels Group was een nieuwe locatie buiten het centrum van Antwerpen noodzakelijk. In Malle is er voldoende plaats om aan de toekomst van de onderneming te bouwen.


Beijer Ref maart 2023
heyteclgeveabuitenunits.jpg

HEAT PUMPS  
Cool and Comfort 94 – september 2022
LG-expertise voor optimaal comfort en gebruiksgemak in Luikse ASL-terminal

Sinds kort heeft ASL Group ook op Liège Airport een Fixed Base Operator vestiging. Samen met studiebureau Evea uit Hasselt wou de groep in deze privéluchtvaart hub een zo huiselijk mogelijk gevoel creëren. Dat resulteerde in een keuze voor airconditioning en vloerverwarming. Voor dit laatste kon Evea rekenen op de expertise van LG-verdeler Heytec die opteerde voor de Therma-V. “Door het Modbus-systeem van LG in ons building automation systeem te integreren kunnen we de lucht-water warmtepompen van op afstand monitoren”, zegt Raf Weerts van Evea.

airx2a.jpg

VENTILATION  
Cool and Comfort 94 – september 2022
AirX – Expertise over ventilatie ten dienst van de installateur

AirX is de partner van de installateur voor alle ventilatieprojecten. En wat AirX zo bijzonder maakt, is dat er evenveel energie in een project wordt gestoken als de eigen luchtgroepen worden geplaatst – AirX is sinds 2020 de exclusieve distributeur voor België van de luchtgroepen van de Zweedse fabrikant IV Produkt – of als de installateur liever vasthoudt aan zijn vertrouwd merk. Wat telt, is het eindresultaat: een perfect werkend ventilatiesysteem dat alle beloftes op het vlak van energie-efficiëntie, warmterecuperatie, betrouwbaarheid en prestaties waarmaakt.

tecumseh31.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 94 – september 2022
Tecumseh, een toekomstgerichte ontwikkelingsstrategie

Na een periode van stagnatie, kent de koeltechniek nu een snelle ontwikkeling, omwille van het milieubeleid en de klimaatdoelen die daaruit voortvloeien. Om daarop in te spelen, moeten de bedrijven uit de sector snel de juiste technische keuzes maken. Op dit vlak staat de wereldspeler Tecumseh, en dan vooral het Europese filiaal ervan, bijzonder sterk. Dat stelt de firma in staat om oplossingen zoals compressoren en condensorgroepen te ontwikkelen die beantwoorden aan de huidige en toekomstige vereisten van de gebruikers, meer bepaald wat betreft rendement en het gebruik van laag-GWP1 koelmiddelen.


CC Happening 2023