develtere2.jpg

HEAT PUMPS  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Energiebewust comfort in haven Zeebrugge

ECS is een Europese marktleider op vlak van supply chain logistics en intermodaal transport. Dit gebeurt vanuit de twee hoofdkantoren in Zeebrugge en Venlo en strategische hubs in 35 Europese landen. ECS beheert een vloot van meer dan 10.000 containers waarbij de nadruk ligt op CSR-logistics: Creating Sustainable & Reliable logistics. ECS profileert zich nadrukkelijk als handelspoort tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk en ziet ook elders in Europa de mogelijkheid tot schaalvergroting. De sterke bedrijfsgroei noopt tot meer kantoorruimte. Twee onderbenutte verdiepingen van het kantoorgebouw in Zeebrugge worden klaargemaakt voor professioneel gebruik. De werknemers kunnen er nu al op vertrouwen dat ze in comfortabele omstandigheden kunnen werken, en dit dankzij de Rhoss warmtepompen geplaatst door installatiebedrijf Develtere.

ducoinstallpro2022ducoflex.jpg

VENTILATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Naar een comfortabel, gezond en vooral groener binnenklimaat

The Future is Green. Zo luidt het credo van Duco dat voor een comfortabel, gezond en vooral groener binnenklimaat gaat. Het nieuwe kantorencomplex in aanbouw onderstreept de verdere groei van de ventilatiefabrikant. Op InstallPro pakt Duco uit met energetische ventilatieoplossingen voor nieuwbouw en renovatie. Met de lancering van vier nieuwe toestellen zet het bedrijf opnieuw een stap vooruit in de evolutie van zijn ventilatie-oplossingen.

hexainterior4.jpg

VENTILATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Discrete en elegante ventilatieroosters

In de huidige energiezuinige gebouwen is een ventilatiesysteem noodzakelijk om een gezond binnenklimaat te garanderen. In stijlvol interieur vormen de standaard ventielen en roosters echter een storend element. In dat geval bieden de ventilatiemondingen van Airmann een oplossing. Zij kunnen discreet in het plafond worden ingewerkt.


Climalife rectangle augustus 2022
linumprihodabeenhouwerij.jpg

VENTILATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Textielkanalen van Prihoda zijn duurzaam en futureproof

Linum Group is sinds 2017 de exclusieve verdeler van de textielkanalen van Prihoda. Gezien het toenemende belang van ventilatie als niche in de bouwwereld werd recent – voor de Belgische en de Franse markt – de bedrijfsnaam van de Tsjechische fabrikant overgenomen. “Voortaan heeft elk bedrijf binnen Linum Group een eigen merk. Bij Linum (HVAC) is dat Alixo, bij Plastibac is het merk nu QUBB (Quality Bins & Boxes) en bij de firma Prihoda is dat uiteraard Prihoda”, aldus CEO Jan Vanderbeke.

ventilairuniflexplus69huisje.jpg

VENTILATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Uniflexplus+ 69 - De nieuwe standaard

Ventilair Group focust sinds 2005 op het aanbod van totaaloplossingen voor ventilatie. Specifiek in de woningbouw is, behalve de ventilatie unit, het luchtverdeelsysteem belangrijk. Daarom introduceerde Ventilair Group in 2008 Uniflexplus+, het eerste UNIverseel FLEXibel luchtverdeelsysteem op de Belgische markt. “Bevraging en werfbezoeken brachten enkele aandachtspunten en uitdagingen aan het licht. De introductie van Uniflexplus+ 69 is een nieuw verhaal met dezelfde originele kwaliteit”, zegt Steven Braekeveldt, Product Manager bij Ventilair Group Belgium.

classroomwithcompactair.jpg

VENTILATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Gezondere klaslokalen met Swegon schoolunits

Kinderen brengen tot een derde van hun dag op school door. Luchtkwaliteit en thermisch comfort zijn daarom cruciaal voor hun gezondheid en leervermogen. Swegon heeft hiervoor een breed gamma aan oplossingen ontwikkeld die in elk project kunnen worden toegepast.


CC Happening 2022
beijerrefturnhout3.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
CO2 als oplossing in proces koeling

Surface Treatment NV in Turnhout is een anodiseerbedrijf met de focus op het aanbrengen van hoogwaardige coatings op aluminium en zijn legeringen ten behoeve van industriële toepassingen. Het is een proces waarbij heel wat energie wordt omgezet in warmte en waarbij automatisch de vraag komt naar koeling binnen het productieproces. Op uitdrukkelijke vraag van Surface Treatment NV moet dit op een duurzame en future proof manier gebeuren. Geen probleem voor installatiebedrijf Keysers Koeltechniek en distributiepartner Beijer Ref Belgium die een koelinstallatie met een CO2 chiller van SCM Frigo en een gaskoeler van LU-VE ontwierpen.

proviflow2.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Proviflow – Ecologische en economische meerwaarde

Zeg niet zomaar glycol tegen Proviflow. Op het eerste zicht lijkt het een flauwe opener, maar doe de moeite om verder te lezen en het zal al veel minder flauw lijken. Ondertussen zal ook duidelijk worden dat de chemische industrie helemaal niet zo vervuilend is als vaak wordt gedacht, maar dat het een sector is die voorop loopt in verduurzaming.

luve5.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
LU-VE zet volop in op duurzame innovatie

Iedereen die de internationale HVACR-nieuwsbrieven leest, kan niet naast LU-VE kijken. Met de regelmaat van de klok verschijnen berichten over nieuwe producten of acquisities. Ook over de bedrijfscijfers wordt transparant gecommuniceerd, en daaruit blijkt dat de innoverende bedrijfsfilosofie van de Italiaanse fabrikant voor een solide basis zorgt. Cool & Comfort werd uitgenodigd in het Benelux-hoofdkantoor in Breda en mocht de Italiaanse dynamiek zelf ontdekken.

kngeel4xrefraunit.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Inhouse diepvriesinstallatie op CO2 optimaal redundant en bedrijfszeker (24/04/22)

Op vraag van een farmaproducent creëerde een wereldwijd opererende logistieke dienstverlener een klantspecifieke setting op één van haar sites in ons land. Voor de firma Lemcool uit Lier was dit niet het eerste CO2-diepvriescel-farmaproject in een bestaand gebouw, wel het eerste waarbij een constante temperatuur van -30°C én een zeer hoge redundantie van de volledige installatie werden vereist. De keuze van de componenten gebeurde in nauwe samenwerking tussen Lemcool en Heytec.

linumfermodstockagefacil.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
“Fermod is de servicepartner van de koeltechnieker”

Met Fermod – één van de Europese pioniers en marktleiders inzake koelmeubelbeslag – beschikt Linum Group over een merk dat alle typische serviceartikelen zoals bv. sluitwerk en scharnieren in huis heeft. “En met Fermostock bieden we het meest complete en performante gamma rekken, met voor elke koelcel de meest geschikte oplossing”, zegt Jan Vanderbeke, CEO van Fermod en van Linum Group.

testo3.jpg

REFRIGERATION  
Cool and Comfort 93 – mei 2022
Testo ProCool voor de koeltechnieker

Na de succesvolle lancering van ProHeat in 2020, zet Testo met ProCool een volgende stap in de digitalisering van attesten. De twee mobiele tools komen samen in TestoPro+, een gebruiksvriendelijk en performant online platform voor de HVAC-installateur. Hiermee kunnen installatiebedrijven, ongeacht het aantal werknemers, hun werk beter organiseren en de interventies digitaliseren. Omdat klimaatbehandeling en ventilatie door elkaar lopen is Testo nu al volop bezig om in de nabije toekomst Testo Pro+ verder uit te breiden.